Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 61 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kvalita gastronomických služeb
Hupik, Andrea ; Jenčková, Jiřina (vedoucí práce) ; Daňková, Zdenka (oponent)
Bakalářská práce pojednává o kvalitě nabízených služeb v gastronomii. Cílem této práce je analýza vnímání kvality gastronomických služeb a následná tvorba návrhů na jejich možné zlepšení. V teoretické části práce jsou definovány pojmy gastronomie, gastronomické služby a kvalita. Následně je popsán také jejich vývoj a historie. Praktickou část tvoří průzkum na téma vnímání kvality gastronomických služeb a rozhovor s profesionálním kuchařem Romanem Vaňkem. Součástí jsou také možné návrhy na zvýšení kvality v oblasti gastronomie, vzniklé na základě výsledků z vyhodnocení průzkumu a poznatků z rozhovoru.
Srí Lanka – ekonomika a postavení na trhu mezinárodního cestovního ruchu
Toncarová, Alena ; Abrhám, Josef (vedoucí práce) ; Jenčková, Jiřina (oponent)
Diplomová práce se zabývá ekonomikou a postavením Srí Lanky na trhu mezinárodního cestovního ruchu. Cílem práce je analyzovat výkonnost srílanské ekonomiky a postavení země na trhu mezinárodního cestovního ruchu. Součástí práce je také zhodnocení konkurenceschopnosti jak ekonomiky, tak odvětví cestovního ruchu země. Zachycen je vývoj Srí Lanky od konce občanské války. První kapitola teoreticky vymezuje klíčové pojmy spojené s problematikou mezinárodního cestovního ruchu. Druhá kapitola se věnuje ekonomice Srí Lanky, nejprve je představena struktura ekonomiky, poté jsou zhodnoceny makroekonomické ukazatele a oblast zahraničního obchodu, následně je zhodnocena konkurenceschopnost srílanské ekonomiky. Třetí kapitola pojednává o cestovním ruchu na Srí Lance. Po představení předpokladů cestovního ruchu je provedena ekonomická charakteristika odvětví a jeho vlivu na národní ekonomiku. Následuje přiblížení organizační strukury a poté zhodnocení konkurenceschopnosti cestovního ruchu destinace. V závěru práce je provedena SWOT analýza stavu cestovního ruchu na Srí Lance.
Rozvoj obcí a venkova v kontextu fondů EU
Martynková, Gabriela ; Abrhám, Josef (vedoucí práce) ; Jenčková, Jiřina (oponent)
Cílem práce je zhodnotit problematiku strukturálních fondů EU z hlediska rozvoje obcí a venkova. Práce se zabývá Evropským fondem pro regionální rozvoj a Evropským zemědělským fondem pro rozvoj venkova a dále pak operačními programy (cíle, priority, opatření), jež jsou z těchto fondů nejvíce financovány (PRV, IROP, INTERREG). Dále je zkoumán současný stav obcí a venkova na úrovni Moravskoslezského kraje. Druhá část práce se zaměřuje na možnosti rozvoje vybrané příhraniční obce, zhodnocuje její dosavadní stav a využívání finančních prostředků z EU. Na závěr je vypracovaná případová studie zaměřující se na rozvoj cestovního ruchu v obci a okolí, jež by odpovídala strategickému rozvoji obce a zároveň tak udává postup při sestavování projektového záměru.
Příjezdový cestovní ruch v Řecku
Hanušová, Gabriela ; Kalábová, Markéta (vedoucí práce) ; Jenčková, Jiřina (oponent)
Tato práce je zaměřena na Řecko z pohledu příjezdového cestovního ruchu. Na začátku práce jsou vysvětlena teoretická východiska, kde je pozornost zaměřena na vysvětlení pojmu cestovní ruch a dále jednotlivé druhy a formy cestovního ruchu. Druhá kapitola je blíže zaměřena na Řecko jako atraktivní turistickou destinaci, která disponuje velkým množstvím turistických atraktivit. Jsou zde základní informace o zemi, zaměřené na oblast cestovního ruchu. Hlavním cílem této práce je zhodnotit, jak se v zemi vyvíjel příjezdový cestovní ruch v období let 2000 až 2015. V této části se práce podrobněji zabývá příjezdy jednotlivých zemí, které tvořily největší podíl na celkových příjezdech. Dále jsou zde mezinárodní příjezdy rozděleny podle zastoupení jednotlivých druhů dopravních prostředků a počtu nocí strávených v ubytovacích zařízeních. V závěru práce je provedena SWOT analýza, která vnáší komplexnější pohled na tuto zemi. Na základě této analýzy jsou výsledkem návrhy a doporučení, které se snaží eliminovat slabiny a naopak podpořit příležitosti.
Ubytovací zařízení a možnosti distribuce se zaměřením na OTAs
Macháčková, Eva ; Vaško, Martin (vedoucí práce) ; Jenčková, Jiřina (oponent)
Cílem této bakalářské práce je vymezit problematiku současné distribuce a zaměřit se především na online cestovní agentury (online travel agencies), dále již nazývané pouze zkratkou OTAs. Dále je cílem ukázat možnosti distribuce konkrétního ubytovacího zařízení v praxi a navrhnout různá opatření, která povedou k optimalizaci této distribuce.
Podnikatelský plán založení penzionu
Gebauer, Mia ; Jenčková, Jiřina (vedoucí práce) ; Kalábová, Markéta (oponent)
Diplomová práce má za cíl charakterizovat podnikání včetně ubytovacích služeb, nastínit základní informace o tvorbě podnikatelského plánu a poté zpracovat detailní podnikatelský plán na konkrétním penzionu. V úvodu práce se čtenář dozví základní informace o podnikání a rozčlenění ubytovacích služeb. Tyto informace předcházejí lepšímu pochopení praktické části, ve které se práce zaměřuje na konkrétní možnost podnikání založením penzionu v Karlových Varech. Po zpracování podnikatelského plánu bude finálně rozhodnuto, zda je podnikatelský záměr dobrou a především reálnou volbou do budoucího roku 2018.
Animační služby v České republice
Fodor, Viktor ; Jenčková, Jiřina (vedoucí práce) ; Kalábová, Markéta (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou animačních služeb, jako významné doplňkové služby cestovního ruchu. Úvodní část vymezuje pojem animace, přibližuje její historii a vysvětluje, které faktory ovlivňují její fungování. V další části je blíže popsána profese animátora a činnosti animačního týmu. Následně se práce věnuje analýze fungování animačních služeb ve střediscích cestovního ruchu v České republice, konkrétně v hotelech, aquaparcích, koupalištích a lázních. Na základě zjištěných nedostatků jsou v závěrečné části práce shrnuty návrhy ke zlepšení úrovně animačních služeb v tuzemsku.
Obchodní a marketingová strategie 4 hvězdičkového hotelu v Praze
Holíková, Sandra ; Jenčková, Jiřina (vedoucí práce) ; Kvítková, Zuzana (oponent)
Diplomová práce se zabývá tvorbou obchodní a marketingové strategie s aplikováním na konkrétní čtyřhvězdičkový hotel v Praze. Nejprve rozvádí základní pojmy a význam ubytování v cestovním ruchu, dále shrnuje potřebnou teorii k vypracování kvalitní strategie. Praktická část se zabývá analýzou vnějšího a vnitřního prostředí daného hotelu, analýzou jeho konkurence a návrhy na doplnění současné obchodní a marketingové strategie.
Hotelové systémy
Kunková, Kateřina ; Jenčková, Jiřina (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Cílem této diplomové práce je analyzovat a porovnat hotelové systémy Hores a Protel. V první části se práce zabývá obecně využitím informačních a komunikačních technologií v cestovním ruchu. Druhá část se zaměřuje obecně na hotelové systémy ve světě i v České republice a poté konkrétněji na systémy Hores a Protel. V poslední části práce analyzuje a hodnotí předem zvolené parametry systémů, vyhodnocuje dotazníkové šetření, prostřednictvím SWOT analýzy zhodnocuje pozitiva a negativa systémů a v závěru podává celkové zhodnocení a návrhy změn..
MICE CESTOVNÍ RUCH V PRAZE SE ZAMĚŘENÍM NA POŘÁDÁNÍ KONGRESU ICCA 2017
Skálová, Barbora ; Jenčková, Jiřina (vedoucí práce) ; Abrhám, Josef (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou kongresového turismu, který je mnoha destinacemi vnímán jako značně atraktivní forma cestovního ruchu. V praktické části se zaměřuje zejména na výroční kongres pořádaný významnou mezinárodní kongresovou asociací ICCA, který bude Praha hostit v roce 2017. Cílem práce je charakterizovat odvětví kongresového průmyslu s důrazem na segment kongresů a konferencí pořádaných asociacemi a jinými neziskovými organizacemi, následně pak zhodnotit dosavadní kroky subjektů participujících na přípravě a realizaci prestižního kongresu organizace ICCA.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 61 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.