Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zdravotní aspekty konzumace zeleniny a zeleninových šťáv
Holasová, Lucie
Bakalářská práce byla zaměřena na zdravotní aspekty konzumace zeleniny a zeleninových šťáv. V literární části jsou popsány jednotlivé druhy zeleniny, jejich základní látkové složení a je zde popsán i význam zeleniny ve výživě člověka. V praktické části práce bylo provedeno stanovení obsahu vitaminu C ve vybraných druzích zeleniny a v zeleninových šťávách. Obsah vitaminu C byl zjišťován metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie a získané výsledky byly porovnány se zahraničními články. Nejvíce vitaminu C obsahovala červená paprika. V případě šťáv to byla 100% zelná šťáva.

Viz též: podobná jména autorů
9 Holasová, Lenka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.