Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium složení palmového oleje z hlediska autenticity
Heinz, Petr
V 21. století je palmový olej nejžádanější surovinou celé řady průmyslového odvětví. Je základní, vstupní surovinou pro produkci potravin, kosmetiky, bionafty a mnoha dalších produktů. Jeho produkce má však negativní dopad na životní prostředí. V této práci se posuzuje složení palmového oleje z hlediska autenticity, respektive rozdíly ve složení mastných kyselin v palmovém oleji v závislosti na podmínkách pěstování a s tím související certifikace této suroviny. Ke stanovení spektra mastných kyselin byla použita metoda plynové chromatografie s plamenově ionizační detekcí. Z hlediska obsahu celkových mastných kyselin je lepší necertifikovaný palmový olej (tuk 1) s obsahem 0,969 g.g-1 tuku (po třech měsících skladování 0,880 g.g-1 tuku) než certifikovaný palmový olej (tuk 2) s obsahem 0,648 g.g-1 tuku (po třech měsících skladování 0,533 g.g-1 tuku).
Syřidla
Heinz, Petr
Tato práce se zabývá problematikou syřidel. Cílem bylo prostudovat a zpracovat dostupnou literaturu na téma Syřidla. V práci je popsána historie, složení syřidel, jejich rozdělení a výroba. Dále jsou zde uvedeny vybrané metody posuzující syřitelnost mléka. Byl stanoven čas koagulace kravského mléka a vyhodnocena jakost vzniklé sýřeniny. Dále byla posuzována výtěžnost vzniklé sýřeniny po minutovém odkapu. Mléko použité ke stanovení těchto parametrů obsahovalo v průměru 3,67 % tuku, sušina těchto mlék byla v průměru 12,65 %, laktóza 5,15 %, bílkoviny 3,15 %, pH 6,64, SH 6,93, vápník 1,05 g/l a výsledek N-testu byl 1.

Viz též: podobná jména autorů
5 Heinz, Pavel
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.