Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Bylinné nápoje na bázi piva
Doležalová, Vanda
V teoretické části diplomové práce je stručně popsána historie piva, suroviny sloužící k jeho výrobě a postup výroby. Dále jsou zde uvedeny metody, pomocí kterých lze pivo analyzovat (instrumentální, senzorické) a legislativní požadavky pro bylinná piva a bylinné nápoje na bázi piva. V praktické části jsou podrobně popsány postupy výroby bylinných piv a surovin k jejich výrobě. Byla vyrobena piva, obsahující extrakty z meduňky lékařské (Melissa officinalis L.) a řebříčku obecného (Achillea millefolium agg.). U těchto piv byla stanovena jejich antioxidační kapacita metodami DPPH a FRAP. Také u nich byla provedena senzorická analýza pro zjištění senzorické přijatelnosti vyrobených bylinných piv.
Obsahové látky planých rostlin používaných jako zelené koření
Doležalová, Vanda
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou planých rostlin používaných jako zelené koření, jejich obsahovými látkami a antioxidační aktivitou. V práci je popsáno 11 druhů planých rostlin, místo jejich původního výskytu a aktuální rozšíření, botanický popis, obsahové látky, podmínky sběru a možnosti jejich využití. Dále jsou zde popsány obsahové látky (metabolity, minerální látky a vitamíny), jejich koncentrace v jednotlivých druzích, účinky a funkce v organismu, antioxidanty a volné radikály, včetně jejich popisu, funkcí, vlivu na organismus a metod stanovení.

Viz též: podobná jména autorů
4 DOLEŽALOVÁ, Vendula
2 DOLEŽALOVÁ, Vlasta
4 Doležalová, Vendula
15 Doležalová, Veronika
1 Doležalová, Vladimíra
1 Doležalová, Věra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.