Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv vlnové disperse a útlumu v ultrazvukové diagnostice tenkostěnných leteckých konstrukcí
Převorovský, Zdeněk
V příspěvku jsou diskutovány výsledky nedestruktivního zkoušení panelu křídla letounu pomocí ultrazvukových metod - akustické emise a nelineární ultrazvukové spektroskopie. Rozebírány jsou vlivy disperse a útlumu jevů na přenos ultrazvukových vln v letecké konstrukci. Experimentální výsledky jsou porovnány s numerickými simulacemi.
Hodnocení parametrů šíření ultrazvuku a mechanických vlastností in vivo namáhané kožní tkáně
Převorovský, Zdeněk ; Kvita, Pavel
Použití NDT metod pro vyhodnocování viskoelastických vlastností kůže člověka. Analýza rychlosti, útlumu a frekvence ultrazvukových vln v lidské kůži. Návrh několika rheologických modelů kůže.
Lokalizace zdrojů akustické emise ve složitých leteckých konstrukcích
Blaháček, Michal ; Chlada, Milan ; Převorovský, Zdeněk
V práci je popsána metoda lokalizace zdrojů akustické emise v letecké konstrukci založená na aplikaci umělých neuronových sítí typu RBF.
Kalibracni vzorky pro nelinearni ultrazvukovou spektroskopii
Převorovský, Zdeněk ; Van Den Abeele, K.
V příspěvku jsou diskutovány různé experimentální procedury diagnostiky defektů pomocí nelineární spektroskopie elastických vln (NEWS). K ověřování těchto postupů byla navržena speciální zkušební tělesa z PMMA s vnitřními trhlinami, zhotovenými působením laserového záření. Rozvírání trhlin způsobuje t.zv. kissing effect i při relativně malých amplitudách dynamického buzení. Tento efekt je významný zejména u procedury frekvenčního směšování (NWMS).
Korekce parametrů signálu AE pomocí neuronových sítí
Chlada, Milan ; Převorovský, Zdeněk ; Vodička, Josef
V příspěvku je popsána navržená metodika řešení redukovaného inversního problému korekce parametrů signálů naměřených z různých míst na jednu referenční polohu zdroje pomocí umělých neuronových sítí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.