Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnanie kanditného a pekarského sladového výťažku na pekarské vlastnosti múky a ich využitie v pekarských výrobkoch
Čamajová, Mária
Diplomová práce na téma: "Porovnání kanditního a pekařského sladového výtažku na pekařské vlastnosti mouky a jejich využití v pekařských výrobcích'' si klade za cíl vypracovat literární přehled týkající se dané problematiky a následně experimentálně ověřit popsané výhody využití sladových výtažků v pekárenské technologii ve srovnání se standardně připravenými produkty. K porovnání vlastností standardně připravených produktů s výrobky s různým přídavkem sladového výtažku byl proveden pekařský pokus. Stanovila se pekařská kvalita mouky s přídavkem sladového výtažku i bez něj , kde se projevily rozdíly mezi jednotlivými výrobky. Při hodnocení běžného pečiva se ověřila teorie, že přídavek sladového výtažku zvyšuje objem daného výrobku , jelikož všechny přídavky, s výjimkou 2 % kanditného sladového výtažku, dosáhly vyšších hodnot měrného objemu jako standard. Výsledky senzorické analýzy byly poměrně vyrovnané. Při hodnocení chutě běžného pečiva však všechny vzorky s přídavkem sladového výtažku dosáhli vyššího počtu senzorických bodů než standard.

Viz též: podobná jména autorů
1 Čamajová, Martina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.