Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 109 záznamů.  začátekpředchozí100 - 109  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Cenová analýza vybraných produktů
KŘEMENOVÁ, Kateřina
Cílem této bakalářské práce je analýza vývoje cen zemědělských výrobců jatečného skotu a jatečných prasat, vývoj cen průmyslových výrobců hovězího a vepřového masa a vývoj spotřebitelských cen hovězího a vepřového masa. Teoretická část popisuje problematiku cen a analýzu časových řad. Praktickou část této bakalářské práce tvoří analýza cen vybraných produktů. Informace pro zpracování obou částí práce byly čerpány z odborné literatury a z internetu.
Farmy pro výkrm prasat z hlediska produkovaného hluku do okolí.
PAČKA, Jiří
Chránit životní prostředí je jedním z nejdůležitějších úkolů konce dvacátého a začátkem jednadvacátého století. A hluk je vedle daleko hmatatelnějšího znečišťování ovzduší a vod jedním z nebezpečí životního prostředí. V chovu prasat jako u jiných chovů je i zde využití mechanizace běžná věc, která však způsobuje hlukovou zátěž. Úkolem této bakalářské práce bylo změřit šíření hluku do okolí od stáje pro výkrm prasat. Naměřené hodnoty porovnat s platnými legislativními a hygienickými normami a podle vzorců stanovit minima, maxima a ekvivalentní hladiny hluku. Tyto naměřené hodnoty vyhodnotit a stanovit, zda nedošlo k překročení maximální hladiny hluku. V případě překročení norem navrhnout opatření vedoucí k odstranění hluku.
Kryptosporidiové infekce prasat
FORNBAUMOVÁ, Iva
Na základě genetických a biologických studií byly charakterizovány 2 rozdílné genotypy s adaptací na prasata, a to Cryptosporidium suis a Cryptosporidium pig genotype II. Infekce těchto zmíněných kryptosporidií je mnohem mírnější než infekce Cryptosporidium parvum. Přestože byly zaznamenány ojedinělé výskyty C. suis u lidí, jejich infektivita pro člověka je nejasná.
Kryptosporidiové a mikrospordidiové infekce ve chovech prasat
HANZLÍKOVÁ, Dagmar
Kryptosporidie a mikrosporidie jsou celosvětově rozšíření oportunní paraziti. Vzhledem k jejich širokému hostitelskému spektru a zootickému potenciálu přestavují významné riziko pro imunodeficitní jedince, zejména AIDS pacienty. Přirozené kryptosporidiové infekce u prasat jsou rozšířené, ale zpravidla apatogenní. Celkem bylo vyšetřeno 411 vzorků trusu, 39 prasnic, 127 selat, 122 odstavených selat a 123 selat z předvýkrmu ze 3 farem na kryptosporidiové infekce použitím anilin-karbol-methyl-violeť barvící metodou a pozitivní vzorky molekulárně charakterizované (sekvenování části genu malé podjednotky). Celkově, infekce byly potvrzeny v 84 ze 411 zvířat (20 %), s nejvyšší výskytem u kategorie odstav (27 %). Všechny pozitivní vzorky byly genotypizovány na základě sekvenční analýzy malé podjednotky. Nalezeny byly C.suis, Cryptosporidium pig genotype II a C. muris. Mikrosporidiové infekce u prasat jsou velmi časté. Prasata byla často infikována E. biuneusi. Spory byly nalezeny v 258 vzorcích ze 342 (75 %). Nejvyšší prevalence byla u kategorie předvýkrm (86 %). Genotypizací založenou na stanovení ITS části rRNA genu bylo stanoveno, že prasata jsou nejčastějji nakažená genotypem F, zatímco u dvou zvířat byl identifikován zoonotický genotyp D a u dalších dvou zvířat genotyp Peru 9.
Testace finálních hybridů staniční metodou
ŠEBEK, Ondřej
Cílem diplomové práce bylo ověřit, s ohledem na interakci genotypu a prostředí, staniční testace vybrané kombinace finálních hybridů. Při testech byla sledována hlavně porážková hmotnost, hmotnost pravé půlky za tepla, jatečná délka těla a výška hřbetního tuku.
Analýza výroby a logistiky ve vybraném podniku zemědělských služeb
PROCHÁZKOVÁ, Veronika
Práce se zabývá analýzou výroby a logistiky ve vybraném zemědělském podniku {--} Mydlářka a.s. Popsány jsou jednotlivé výroby {--} výroba vepřového masa, výkrm drůbežích brojlerů a chov slepic vajec. Všechny výrobní oblasti jsou doplněny výrobními ukazateli včetně produktivity práce.
Konkurence výroby hovězího a vepřového masa
MICHALCOVÁ, Petronila
Analýza různých faktorů výroby hovězího a vepřového masa ve vztahu ke konkurenceschopnosti
Obsah jódu v mase
TICHÝ, Lukáš
Předmětem mé diplomové práce bylo zhodnotit obsah jódu v mase potravinových zvířat. Práce přináší aktuální informace o obsahu jódu v mase v České republice. Odběr vzorků byl prováděn v průběhu let 2004 až 2007. Celkem bylo odebráno 63 vzorků, u kterých byl obsah jódu stanoven modifikovanou metodou Sandell - Kollthofa. Průměrný obsah jódu mase byl: králíci 19,2; prasata z domácích chovů 16,17; prasata z komerčních chovů 16,96; divoká prasata 57,72 a srnčí zvěř 38,31 g I  kg-1 mokré hmoty. Byly prokázány regionální a sezónní rozdíly.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 109 záznamů.   začátekpředchozí100 - 109  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.