Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 103 záznamů.  začátekpředchozí84 - 93další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Nabídka specifického sortimentu na českém a německém maloobchodním trhu
Boučková, Helena ; Zeman, Jiří (vedoucí práce) ; Filipová, Alena (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá nabídkou produktů se sníženým obsahem laktózy a produktů nahrazujících mléčné výrobky v maloobchodních řetězcích působících na českém a německém trhu. Cílem je posouzení míry fyzické dostupnosti tohoto sortimentu a míry jeho dostupnosti v jednotlivých cenových hladinách v obou zemích. Práce je rozdělena do dvou kapitol. První je teoretická, vymezuje spotřebitele výrobků se sníženým obsahem laktózy a bezmléčných výrobků s ohledem na jejich potřeby a požadavky na sortiment a obsahuje odhad velikosti tohoto tržního segmentu. Je v ní shrnuta teorie tržní segmentace se zaměřením na segmentační proměnné, legislativní regulace týkající se specifikovaného sortimentu a výrobci a značky působící na obou trzích. Druhá část navazuje na první terénním průzkumem vybraných prodejen na obou trzích. Sledovány jsou dané výrobky, jejich ceny a prodejní místa jsou hodnocena podle naplnění daných tříd spotřebního koše, počtu dostupných produktů, značení v prodejnách. Cenová analýza se zabývá cenami vybraných druhů produktů na obou trzích. Na základě toho je pak zhodnocena nabídka daného sortimentu na obou trzích, pozice českých a německých spotřebitelů a na závěr jsou formulovány příležitosti trhu s tímto sortimentem.
Výživa a stravování dětí ve vybraném středisku sociálních služeb
BÁTOVSKÁ, Iveta
Cílem diplomové práce je posoudit skladbu jídelních lístků v Centru pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením ARPIDA v Českých Budějovicích z hlediska jejich pestrosti a plnění spotřebních košů, v návaznosti na vyhodnocení nutričního složení předkládaných pokrmů pro děti předškolního věku 3 až 7 let.
Hodnocení parametrů pestrosti stravování u dětí v mateřské školce ve městě a na venkově
MADEJOVÁ, Nina
Cílem diplomové práce bylo porovnat pestrost stravování a plnění měsíčního potravinového koše v mateřských školách ve městě a na venkově. Vlastní šetření probíhalo v MŠ Palackého v Třebíčí a v MŠ Čáslavice v okrese Třebíč. Tento výzkum proběhl ve školním roce 2013/2014.
Případová studie rodinných financí v kontextu makroekonomických dat v letech 2009 - 2013
Zuranová, Natálie ; Smrčka, Luboš (vedoucí práce) ; Duda, Dušan (oponent)
Hlavním cílem mé bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci konkrétní rodiny a porovnat ji s průměrnou českou rodinou podle údajů získaných Českým statistickým úřadem. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a praktickou, přičemž v první části vymezuji základní teoretické pojmy a v druhé části provádím analýzu rodinného rozpočtu na základě skutečných dat z bankovního účtu. Závěrem navrhnu efektivnější využití volných peněžních prostředků, zjištěných na bankovním účtu, a tím poukáži na důležitost investování. Celá práce je provázána s makroekonomickým vývojem a tedy s finanční krizí v letech 2009--2013.
Nabídka a prodej biopotravin v rámci odlišných distribučních forem
DRKULOVÁ, Jarmila
Bakalářská práce se jmenuje Nabídka a prodej biopotravin v rámci odlišných distribučních forem. Cílem je porovnání nabídky a cenových hladin vybraného spotřebního koše biopotravin v maloobchodních řetězcích a prodejnách zdravé výživy v Českých Budějovicích a v e-shopech.
Výživa v předškolním věku a její standardy.
DVOŘÁKOVÁ, Jitka
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaká je úroveň stravování dětí v mateřské škole. Teoretická část bude charakterizovat jednotlivé složky výživy dětí v předškolním věku. Tato část bude rovněž obsahovat shrnutí podstatných faktorů důležitých pro zdravý vývoj dětí, např. vhodný poměr vitamínů a minerálních látek, dodržování správného pitného režimu během dne. Praktická část se bude zabývat monitoringem plnění stravovacích norem a nutričních hodnot v měsíčním jídelníčku a bilanci spotřebního koše. Také bude zaměřena na prevalenci nadváhy a obezity u předškolních dětí a žáků prvního stupně základních škol. Na základě měření proběhne komparace zjištěných údajů. V dotazníkovém šetření budou zjišťovány názory rodičů na stravování dětí v mateřské škole, jak se děti doma stravují a jaké mají pohybové aktivity v rámci prevence obezity.
Hodnocení pestrosti stravy ve vybraných školních jídelnách Jihočeského kraje
DALIHODOVÁ, Andrea
Školním stravováním se rozumí stravovací služby pro děti, žáky, studenty a další osoby, jimž je poskytováno stravování v rámci hmotného zabezpečení, plného přímého zaopatření, nebo v rámci preventivně výchovné péče formou celodenních služeb nebo internátních služeb. V zájmu přesnějšího dodržení výživových dávek byl stanoven tzv. spotřební koš potravin.V teoretické části se zaměřuji na ucelený přehled stravování školních dětí.Hlavním cílem mé diplomové práce bylo vyhodnotit pestrost školních obědů ve vybraných školních jídelnách z měsíčních jídelních lístků z hlediska racionální výživy. Dílčí cíle se zaměřily na posouzení kvality obědů z vyhodnocených spotřebních košů a vyhodnocení postupu vedoucích školních jídelen při sestavování jídelních lístků.Praktická část výzkumu je zpracována za využití kvalitativního výzkumu. Výběr zkoumaných objektů proběhl pomocí prostého záměrného výběru.Datový soubor byl tvořen jídelními lístky za měsíc prosinec 2012, leden 2013 a únor 2013 a spotřebními koši za téže období. Analýza pestrosti stravy a hodnocení spotřebních košů byla doplněna polostrukturovanými rozhovory.Výzkumné otázky se týkaly koeficientů pestrosti stravy ve stravovacích zařízeních a plnění spotřebních košů. Dále se týkaly dodržování zásad racionální stravy, kvality pokrmů, technologií a možností zlepšení ve školních jídelnách.V praktické části se nejprve věnuji vyhodnocení pestrosti polévek jednotlivých školních jídelen. Pestrost polévek byla hodnocena za každý měsíc a jídelnu samostatně. Dále se věnuji vyhodnocení pestrosti hlavních jídel, příkrmů, příloh a doplňků. Výsledky hodnocení jsou zaznamenány v přehledných tabulkách.Další část diplomové práce se zabývá vyhodnocením spotřebních košů.Poslední část výzkumu tvoří rozhovory s vedoucími školních jídelen.Z odpovědí na výzkumné otázky jsem si stanovila tři hypotézy. První hypotéza zní:Vybrané školní jídelny Jihočeského kraje poskytují strávníkům pestrou stravu dodržující zásady racionální výživy.Odpovědi na ostatní výzkumné otázky mi pomohly formulovat druhou a třetí hypotézu: ?Školní jídelny naplňují stanovené normy pro doporučené plnění měsíčního spotřebního koše pro komoditu maso, mléko, mléčné výrobky, tuky volné, cukry volné, zelenina a brambory.Třetí hypotézu jsem formulovala následovně:Školní jídelny nenaplňují stanovené normy pro doporučené plnění měsíčního spotřebního koše pro komoditu ovoce a luštěniny.Všechny zkoumané školní jídelny se snaží velmi dobře dodržovat veškeré zásady zdravé výživy. Vedoucí školních jídelen se dle poskytnutých rozhovorů dále vzdělávají v oblasti stravování.
Kvalita stravování ve školní jídelně ZŠ a MŠ Budkov a v jídelně Dětského domova Budkov
VEVERKOVÁ, Dagmar
Stravování mimo domov má veliký společenský význam, který stále stoupá, a to nejen ve vyspělých zemích, ale také v České republice, kde většina lidí konzumuje minimálně jedno jídlo mimo domov. Tato práce je zaměřena na kvalitu stravování dětí ve dvou organizacích. Jednou z nich je Dětský domov Budkov a druhou organizací je Základní škola Budkov. Teoretická část bakalářské práce se věnuje obecným poznatkům HACCP a spotřebnímu koši. Je zde zahrnuta i pestrost jídelních lístků a stavba denního menu. Zaměřila jsem se i na spotřebu soli v obou zařízeních. Neopomněla jsem poznamenat kvalitu a způsob stravování, organizaci a prostorové členění. V části praktické srovnávám dvě jídelny pro děti v obci Budkov. Výsledkem práce je popis jednotlivých části kuchyňského zázemí. Zaměřila jsem se hlavně na kontrolu a dodržování kritických bodů HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), prošla vytvořené diagramy výrobních procesů. Při plnění potravinového koše byla věnována pozornost jeho procentuálnímu dodržování základních deseti surovin. Požádala jsem obě vedoucí jídelen, zda by byly ochotné vážit denní spotřebu soli v provozovně, následně jsem ze získaných hodnot provedla zhodnocení. Subjektivní hodnocení kvality podávaných jídel mi poskytli žáci Základní školy Budkov a obyvatelé Dětského domova Budkov. Byl pořízený obrazový materiál. Cílem této práce bylo porovnat přípravu dětských jídel obou jídelen a výsledky vyhodnotit.
Problematika výživové hodnoty mléčných výrobků ve stravě předškolních dětí v mateřských školách
SKORUPANOVÁ, Medina
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou výživové hodnoty mléčných výrobků ve stravě předškolních dětí v mateřských školách. Byly stanoveny dva hlavní cíle. Prvním bylo určit mléčné výrobky, které jsou pro tuto věkovou kategorii vhodné, a ty, které jsou méně vhodné nebo nevhodné. Druhým hlavním cílem bylo edukovat o správné výživě v oblasti konzumace mléčných výrobků personál těch mateřských škol, kde by druh a množství podávaných mléčných výrobků byly nevyhovující. Teoretická část popisuje složení mléka a mléčných výrobků, podtrhuje především složky mléka, nad kterými je potřeba se zamyslet a zaměřit se na ně, a jejich význam pro lidský organismus. Dále popisuje význam mléka a mléčných výrobků pro předškolní děti, uvádí, které mléčné výrobky jsou pro tyto děti vhodné a které naopak nevhodné. V neposlední řadě uvádí také doporučené denní dávky těchto výrobků pro splnění spotřebního koše. Pro účely vypracování praktické časti byla zvolena metoda kvalitativního výzkumu, metoda pozorování, dotazování a práce s dokumentací. Techniku tvořil polo-strukturovaný rozhovor a hodnocení jídelních lístků v mateřských školách. Polo-strukturovaný rozhovor za pomoci dotazníku byl zajištěn přímým kontaktem. Výzkumný soubor tvořil personál 6 mateřských škol v Jihočeském kraji. Z výsledků práce vyplývá, že personál mateřských škol je dobře informován o problematice konzumace mléčných výrobků, ale přesto se mu nedaří naplňovat spotřební koš v oblasti mléka. Dle personálu se spotřební koš v oblasti mléka daří naplňovat ze 75% 4 mateřským školám z 6. Zbylé 2 mateřské školy dle personálu spotřební koš v oblasti mléka naplní pouze z 50%. Spotřební koš v oblasti mléčných výrobků se jim ale naplňovat daří, protože do svačin podávaných v mateřských školách jsou často zařazovány ovocné jogurty, tvarohy nebo různé druhy tvarohových pomazánek. Spotřební koš v oblasti mléčných výrobků je tedy v 5 z 6 mateřských škol naplněn až z 93%. V jedné mateřské škole se nedaří ani to. Kvalita mléčných výrobků podávaných v mateřských školách hodnocená dle obsahu energie, sacharidů, cukrů, tuků a bílkovin vzhledem k věku strávníků je průměrná, většinou se pověření členové personálu řídí při výběru cenou a složením mléčného výrobku. Někteří z nich jsou ovlivněni spíše cenou výrobku, pak přestává být kvalita důležitá, jiní se řídí spíše složením výrobku, a pro to, aby mléčný výrobek byl kvalitní, dělají maximum, což zahrnuje i možnost, že si jej vyrobí sami. Reklama při výběru mléčného výrobku nehraje žádnou roli.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 103 záznamů.   začátekpředchozí84 - 93další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.