| |
| |
|
Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení v problémových oblastech
Plottová, Sylvia ; Pokorný, Michal (oponent) ; Zinecker, Marek (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je na základě výsledků finanční analýzy, zhodnotit finanční situaci podniku a formulovat návrhy na zlepšení v problémových oblastech. Diplomová práce je rozdělena do třech částí. V první části byly shromážděny teoretické znalosti a postupy, které jsou nutné k pochopení podstaty finanční analýzy. Druhá část práce tyto teoretické znalosti aplikuje a používá ke zhodnocení situace v dané společnosti. Ve třetí části práce jsou pak prezentovány doporučení pro zlepšení v problémových oblastech.
|
|
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Matějka, Jiří ; Filová, Ludmila (oponent) ; Pernica, Martin (vedoucí práce)
Hlavním tématem této diplomové práce je zhodnocení finanční situace stavební společnosti OHL ŽS a.s. v období let 2005 – 2009. Po úvodním stručném představení problematiky a charakteristice společnosti je provedena samotná analýza za použití elementárních metod finanční analýzy. Na základě zjištěných ukazatelů je souhrnně vyhodnoceno celkové finanční zdraví a jsou navrženy možné přístupy ke zlepšení současného stavu.
|
| |
| |
| |
|
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Beneš, Marek ; Šmerdová, Dana (oponent) ; Zinecker, Marek (vedoucí práce)
Diplomová práce hodnotí finanční zdraví společnosti Mercedes salon a.s. a porovnává ji v rámci jednoho odvětví, s podnikatelskými subjekty BMW salon a.s. a Audi salon a.s., v období let 2005 až 2009 a to na základě vybraných metod finanční analýzy. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a analytické. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a přístupy k finanční analýze. Praktická část se zaměřuje na vyhotovení hodnocení finanční situace vybraných podniků pomocí dílčích analýz. Na závěr je uvedeno celkové hodnocení finanční situace vybraných podniků a jsou navržena doporučení vedoucí k jejich zlepšení v problémových oblastech.
|
| |
| |