Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 63 záznamů.  začátekpředchozí54 - 63  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Analýza obchodních sporů EU o dovoz hovězího masa produkovaného s pomocí hormonů
Bradáčová, Pavlína ; Štěrbová, Ludmila (vedoucí práce) ; Machková, Hana (oponent)
V první kapitole se práce zabývá okolnostmi, jež předcházely sporům o hormonově ošetřené hovězí maso mezi EU a USA a EU a Kanadou. Ve druhé kapitole je rozebrán mezinárodní obchod hovězím masem (produkce, spotřeba, dovoz, vývoz). Poslední, třetí kapitola podrobně analyzuje spor o dovoz hovězího masa do EU, tzn. předmět sporu, strany sporu, jeho průběh, výsledek a odvolání. V této kapitole jsou také zmíněny důvody komplikovanosti sporu a jeho význam pro systém řešení obchodních sporů ve WTO a pro pravidla SPS.
Cenová analýza vybraných produktů
KŘEMENOVÁ, Kateřina
Cílem této bakalářské práce je analýza vývoje cen zemědělských výrobců jatečného skotu a jatečných prasat, vývoj cen průmyslových výrobců hovězího a vepřového masa a vývoj spotřebitelských cen hovězího a vepřového masa. Teoretická část popisuje problematiku cen a analýzu časových řad. Praktickou část této bakalářské práce tvoří analýza cen vybraných produktů. Informace pro zpracování obou částí práce byly čerpány z odborné literatury a z internetu.
Vkuv didržebá cgkadárebsjígi řetětce ba jvakutz a trvabkuvist potravin živočišného původu
BLECHOVÁ, Eva
Cílem práce je posoudit diference vlivu teploty na kvalitu potravin vyrobených ze živočišných produktů. Jelikož nelze se věnovat všem potravinám živočišného původu další výzkum byl směřován na hovězí maso. Jako hodnotící kritéria byly zvoleny senzorické vlastnosti ? vzhled a vůně. Dále zde byla měřena teplota prostředí a teplota masa. Byly zpracovány tři pokusy na současné způsoby skladovaná masa za snížených teplot se zaměřením na vliv snížené teploty na trvanlivost a kvalitu výrobku s vlivem na organoleptické vlastnosti. Změny, které nastaly, byly řádně popsány a fotograficky zdokumentovány. Bude zde sledován vztah mezi teplotou a dobou skladování.
Konkurence výroby hovězího a vepřového masa
MICHALCOVÁ, Petronila
Analýza různých faktorů výroby hovězího a vepřového masa ve vztahu ke konkurenceschopnosti

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 63 záznamů.   začátekpředchozí54 - 63  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.