Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 473 záznamů.  začátekpředchozí460 - 469další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Separation and identification of monogalactosyldiacylglycerols and digalactosyldiacylglycerols by RP-HPLC/ESI-MS
Krásová, Marie ; Cvačka, Josef
RP-HPLC/ESI-MS methods for analyzing complex mixtures of monogalactosyldiacylglycerols (MGDGs) and digalactosyldiacylglycerols (DGDGs) was developed. The methods allow separation and detection of more than 30 molecular species of MGDGs and more than 40 molecular species of DGDGs in plant samples.
Study on oligosaccharide composition of wort and beer samples by liquid chromatography/electrospray ionization tandem mass spectrometry
Čmelík, Richard ; Berkecz, R. ; Janáky, T. ; Bobálová, Janette
LC-MS technique was successfully applied to the description of oligosaccharides mixtures in wort and beer samples. Based on the important differences in MS/MS spectra the structural features of coeluted oligosaccharides were found.
Analýza uměleckých předmětů hmotnostní spektrometrií
Kučková, Štěpánka ; Hynek, R. ; Kodíček, M.
Tento příspěvek shrnuje nejnovější vývoj v identifikaci proteinových pojiv a organických barviv používaných v uměleckých dílech a stavebně-historických materiálech; jako dominantní metoda je zde užita hmotnostní spektrometrie.
Hmotnostní spektrometrie peptidů z jedových váčků čmeláků
Cvačka, Josef ; Voburka, Zdeněk ; Hovorka, Oldřich ; Nováková, Kateřina ; Valterová, Irena ; Čeřovský, Václav
Pět nových strukturně si podobných peptidů bylo isolováno z jedu čmeláka Bombus terrestris a charakterizováno. Některé s nich o 13-18 aminokyselinách mají silnou antimikrobiální activitu vůči Bacillus subtilis.
Vliv vápníku na komplex calmodulin-melittin: Studie používající chemického zesítění a FTMS
Giannakopulos, A. ; Derrick, P. J. ; Havlíček, Vladimír ; Novák, Petr
Melittin se váže pevně kalmodulin v přítomnosti vápníku a inhibuje jeho funkci. Chemické zesítění a hmotnostní spektrometrie byly použity za účlem nalezení místa intrakce mezi kalmodulinem a melittin za ruzných koncentrací vápníku
Je zde nějaký HLA-B27 asociovaný peptid odpovědný za Ankylosní spondylitidu
Novák, Petr ; Man, Petr ; Stodůlková, Eva ; Ivašková, E. ; Flieger, Miroslav
Peptidy eluované z HLA-B27 PBL molecul zdravých a AS dárců byly analyzovány metodou MALDI a ESI. Výsledná data zdravých a AS dárců byla vyhodnocována
ESI-MS/MS studie nativních a modifikovaných komplexů hemoglobinu
Hesso, A. ; Tornaeus, J. ; Havlíček, Vladimír
Tandemová hmotnostní spektrometrie je vhodnou metodou k analýze hemoglobinových komplexů a zjišťování jejich truktury
Interakce apomyoglobinu s liposomy prozkoumána pomocí H/D výměny
Man, Petr ; Montagner, C. ; Dublet, B. ; Yelmo, Ch. B. ; Halada, Petr ; Forge, V. ; Forest, E.
Interakce mezi apomyoglobinem a lipidosomy byla studována pomocí izotopové výměny a hmotnostní spektrometrie. Byly identifikovány dvě oblasti ve struktuře proteinu zapojené do vazby na lipidovou membránu
Influence of the laser power and analyte concentration on the results in MALDI-TOF MS of oligosaccharides
Čáslavský, Josef ; Chmelík, Josef
MALDI-TOF MS has been successfully applied for the analysis of a wide range of organic biopolymers including oligosaccharides. We focus our attention to the group of oligosaccharides occuring in beer and in malting and mashing products, which are mainly oligosaccharides containing from 3 to more than 30 glucose units in their molecules. We tried to evaluate various factors influencing the obtained results. We found that the shape of the spectrum depends significantly on the energy of ionising laser pulse and also on the amount of the analyte on the MALDI target. These effects were studied with standard mixtures as well as with real samples.
Microchips and MS coupling
Foret, František
Review of the current state of system miniaturization and coupling of chips with mass spectrometry.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 473 záznamů.   začátekpředchozí460 - 469další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.