Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 821 záznamů.  začátekpředchozí417 - 426dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrh sezení do veřejného interiéru
Chudobová, Věra
Tato bakalářská práce se zabývá sedacím nábytkem do veřejných interiérů klubů, čajoven a obchodních domů. Práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a praktickou. První teoretická část se věnuje historii, typologii a ergonomii sezení, materiály a tvary. Druhá praktická část práce obsahuje rešerše, které předchází v samotný návrh sezení do veřejného interiéru. K tomuto návrhu byla vytvořena výkresová dokumentace, modely v měřítku 1:5 a vizualizace. Výroba modelů je doložena fotografiemi. Výsledkem této bakalářské práce je výroba prototypu, která je také doložena fotografiemi. Závěrem této práce je vyhodnocení použitelnosti dosažených výsledků v praxi.
Návrh solitérního kusu nábytku pro výrobce
Hrabec, Marek
Diplomová práce se zabývá návrhem židle z netypického materiálu s křížovou konstrukcí. V teoretické části jsou popsána kritéria pro vznik tohoto typu nábytku včet-ně rešerší. Praktická část zachycuje celý proces vzniku židle přes nákresy, 3d model a výrobu v dílně. Výsledný návrh je zachycen ve vizualizacích a dvou prototypech, také jsou přiloženy plakáty a propagační materiály.
Návrh městského mobiliáře.
Hojgr, Ondřej
Diplomová práce se zabývá návrhem městského mobiliáře, zároveň zde bude přiblížen pohled na umístění sedacího prvku ve veřejném prostoru a jeho funkcí. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, teoretické a praktické. První část práce nabízí analýzu historických i nynějších prvků městského mobiliáře a zhodnocení jejich základních ergonomických, konstrukčních a materiálových řešení. Dále jsou zde stanoveny normy a legislativní předpisy, společně s definováním vhodných technologických postupů výroby. V neposlední řadě bude ujasněna cílová skupina, sociální a psychologické aspekty městského mobiliáře. Druhá část práce zaznamenává vývoj návrhu, od samotného nápadu a skicování, přes tvorbu variant ve 3D, až po definici přesných rozměrů a výroby prototypu, který objasní všechny klady i zápory finálního návrhu.
Optimalizace práce na pile M.F.A Konšel
Konšel, Alois
Tato práce je zaměřena na optimalizaci práce na pile M.F.A Konšel. To představuje navržení změn vedoucích ke zvýšení produktivity práce, snížení pracnosti vykonávaných operací a zvýšení kvality vyráběných produktů. V první části je popsán technologický tok výroby a strojní vybavení firmy. V druhé části jsou definována slabá místa výroby. V třetí části práce jsou řešeny návrhy a doporučení možných změn vedoucích k odstranění slabých míst. Tato práce slouží jako podklad pro inovace.
Způsoby solení sýrů
Glanzová, Štěpánka
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ohledně nasolování sýrů. V prvotní části této práce se zaměříme na obecné dělení sýrů, ve kterém je popsáno, jak rozeznávat různé druhy výroby sýrů a rozdíly mezi nimi. Zaměření proběhne i na celkovou výrobu sýrů, kde je popsáno, jakým způsobem můžeme výrobu ovlivnit, ale také, z jakých surovin sýr vyrábíme. Závěrečnou kapitolou je pak samotné solení sýrů, ve kterém je důkladně rozebrán vliv soli na sýr, a to i včetně přesné specifikace dle typu sýru, který vyrábíme. Cílem této práce je seznámit čtenáře s celkovou výrobou sýru, jaké má solení vliv na výsledný sýr a jaké vady může špatné nasolení způsobit.
Hodnocení a výroba různých druhů vloček
Havránková, Veronika
Bakalářská práce na téma "Hodnocení a výroba různých druhů vloček" je rozdělena do několika částí. V první části jsou popsány podmínky pěstování, chemické a anatomické složení vhodných druhů obilovin pro vločkování. Další část je věnována nutričním hodnotám, obsahu škrobu a vlákniny. Poslední praktická část popisuje výrobu vloček na domácím přístroji Duett 200 a sestavení senzorického dotazníku pro hodnocení vloček. Nejlépe hodnoceny byly vločky ovesné, nejhorší vločky pohankové.
Syrovátka ve výživě člověka
Dangová, Taťána
Tato bakalářská práce je zaměřena na současné využití a význam syrovátky a syrovátkových produktů ve výživě člověka. Syrovátka, v minulosti považována za bezcenný odpad sloužící převážně pro zkrmování zvířat, je v současné době ceněna pro své výborné nutriční vlastnosti, a to především pro její bohatou skladbu bílkovin, z nichž mnohé mají prokazatelný pozitivní efekt na lidský organismus. Úpravou a zpracováním syrovátky vzniká široké spektrum senzoricky kvalitních produktů, které nachází uplatnění nejen v potravinářském průmyslu. V práci je popsána dřívější problematika zpracování syrovátky, obecné informace týkající se jejího chemického složení, technologických operací se zaměřením na využití membránových procesů a nutričně-fyziologický význam jednotlivých syrovátkových složek, jenž je primárně soustředěn na bioaktivní peptidy vznikající hydrolýzou proteinů.
Výroba vína v nádobách Kvevri
Kurc, Martin
Tato bakalářská práce je zaměřena na prostudování domácí a zahraniční literatury, která se týká problematiky výroby vína v nádobách kvevri. Popisuje historické i současné možnosti využívání kvevri. Dále je zaměřena na technologie výroby nádob kvevri a samotnou výrobu vína v nádobách kvevri. Získaná teorie při prostudování literatury je ověřena tak, že bylo senzoricky a analyticky zhodnoceno dvanáct různých vín. Analyzovaná vína byla vyrobena v kvevri a zastupovala zahraničí i Českou republiku. Poté byly výsledky hodnocení zpracovány, vyhodnoceny a porovnány. Na základě získaných zkušeností a výsledků hodnocení bylo navrženo doporučení pro návazný výzkum a využití v praxi. Práce je zpracována tak, aby poskytla celkový přehled o dané problematice.
Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Dočekalová, Hana
Tato bakalářská práce je seřazena chronologicky tak, aby bylo problematice modifikovaných škrobů možné co nejlépe porozumět. Ze začátku je popsáno téma zabývající se potravinami a jejich možné úpravy, jak s pomocí technologických výrobních procesů, tak s pomocí přidáním jiných látek. Tyto látky jsou pak popsané a je objasněné jejich možné přidávání do potravin omezené legislativou České republiky. Dále je soustředěno na látky, které určitým způsobem ovlivňují texturu potraviny a následně je popsána samotná viskozita potravin. Viskozitou potravin je v práci zabýváno, jelikož škrob nativní i modifikovaný tuto vlastnost ovlivňuje nejvíce. V dalších kapitolách jsou uvedeny informace o škrobu přírodním, jeho struktura i vlastnosti, s důvodem poukázat na nedostačující možnosti použití přírodního škrobu v potravinářském průmyslu. Nejdůležitější částí práce je poté popsání a vysvětlení pojmu modifikovaný škrob. Jsou zde uvedeny jednotlivé výroby a získané vlastnosti modifikovaných škrobů patřících pod legislativu České republiky tzn. škroby oxidované, substituované a zesítěné ale i modifikované škroby bez potřeby zásahu legislativy tzn. škroby upravené fyzikální cestou (termicky upravené), hydrolyzáty a enzymově upravené škroby. Ve všech případech je nastíněno i jejich využití v potravinářském průmyslu a uvedena patřičná legislativa zabývající se těmito přídatnými látkami.
Návrh možného využití Laboratoře řízení podnikových procesů
Kolouch, Roman ; Luhan, Jan (oponent) ; Kříž, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá návrhem možného využití nově budované laboratoře na fakultě podnikatelské Vysokého Učení Technického v Brně. Laboratoř je zaměřena na moderní procesy výroby. Za tímto účelem je práce rozdělena do tří částí. První část jsou teoretická východiska práce, která popisují postupy výroby a využití informačních systémů ve výrobě. Následuje analýza laboratoře, popis místností, jejich účelu a jejich vybavení. V poslední části jsou navrhnuty možná řešení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 821 záznamů.   začátekpředchozí417 - 426dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.