Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 292 záznamů.  začátekpředchozí288 - 292  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Stravovací zvyklosti studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích
HROMÍŘOVÁ, Jana
Shrnutí: Jedním z hlavních cílů lidstva je získání a udržení zdraví. K jeho dosažení je důležité nemocem předcházet, hovoříme o tzv. prevenci. Mezi důležité faktory prevence patří správná výživa, přiměřená tělesná a duševní aktivita a optimální životní styl. Proto jsem si zvolila za téma své bakalářské práce {\clqq}Stravovací zvyklosti studentů Jihočeské univerzity``, jež se zaměří na správnou výživu vysokoškoláků. Cílem mé práce bylo zjistit, zda se studenti JČU stravují dle zásad správné výživy během studia a zda úroveň jejich stravování závisí na jejich finanční situaci. Z dotazníkového šetření vyplývá, že se studenti JČU nestravují dle zásad správné výživy. Změny stravovacích zvyklostí, ke kterým došlo u studentů během jejich studia, byly většinou negativní např. nepravidelnost stravy a snížení kvality stravy a to hlavně díky nedostatku financí a času. Studenti JČU dávají více přednost světlému pečivu a sladkostem. Naopak méně upřednostňují ryby a luštěniny a opomíjejí zakysané mléčné výrobky. Je potřebné, aby do svého jídelníčku studenti zařadili zejména více ovoce a zeleniny, luštěnin, tmavého celozrnného pečiva, ryb a také aby dodržovali pravidelný denní přísun tekutin více než 1,5 litru. Naopak by měli snížit konzumaci sladkostí, uzenin a slazených nápojů. Studenti JČU by se měli častěji věnovat fyzické aktivitě, protože je důležitá k udržení optimální tělesné hmotnosti a též má svůj význam v prevenci některých onemocnění. Mezi nejčastější faktory ovlivňující výběr stravy patří finanční dostupnost společně s chutí, vůní a vzhledem potravin. Z dalšího dotazníkového výzkumu, který jsem provedla ve Francii vyplývá, že francouzští studenti se stravují více dle zásad správné výživy, jejich strava je lehká, lépe stravitelná a bohatá na zeleninu, drůbež, luštěniny a ryby. Podle mého názoru by studenti JČU měli přejímat jejich stravovací zvyklosti a do svého jídelníčku častěji zařazovat pokrmy francouzské kuchyně.
Racionální výživa u generace 50 plus
KOČOVÁ, Lenka
Jak již ze samotného názvu vyplývá, tato diplomová práce se zabývá problematikou výživy u lidí patřících do generace 50 plus. Práce je zaměřena na stravovací návyky a na dodržování pitného režimu u lidí ve věkovém rozmezí 50 {--} 65 let. Výzkum je zaměřen na ochotu a vůli generace 50 plus k přizpůsobení se dietním opatřením. Také se dotýká otázky zdravotní výchovy a postoje k racionální výživě u této generace. Dané problematice bychom měli věnovat více pozornosti, neboť výživa se velkou měrou podílí na stárnutí organizmu a tudíž také na kvalitě stáří. Cílem práce bylo zmapování postojů generace 50 plus k stravování dle zásad racionální výživy.
Analýza trhu ryb a mořských produktů v ČR
Šáchová, Lucie ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Čáp, Petr (oponent)
Diploma thesis describes the composition of fish meat and its inventions in the diet, shows the development of global fish production and fish consumption and the development of fish consumption in Czech Republic between 1990-2008. This thesis also examines the current product portfolio and provides an overview of entities operating in the Czech market. Based on the questionnaire provides a forecast of probable future trends and possible developments.
Marketingový výzham body image
Hejdová, Miroslava ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Skokanová, Dagmar (oponent)
Body image může být považován za velmi užitečný nástroj při formování marketingových strategií. V teoretické části zpracovávám téma body image z pohledu žen a mužů, přičemž jsem se snažila o nastínění aspektů, které lze účinně využít v marketingu. 1) Prvním cílem práce je potvrdit nebo vyvrátit současnou představu o ideálu štíhlosti u žen a svalnaté postavy u mužů a dále snahu mužů a žen buď dietami nebo cvičením tuto představu naplňovat. 2) Druhým cílem práce je zjistit, jak se konkrétně využívá body image v tištěných reklamách dostupných jako letáky v lékárnách a zaměřených na kosmetiku, léčivé přípravky, doplňky stravy a případně zdravotnické prostředky. Metodika: Dotazníkové šetření, analýza reklamních letáků Výsledky: Cíl 1: Z celkového počtu 43 osob bylo zastoupeno více žen (28 osob) a méně mužů (15). Nejčastěji byly subjekty ve věku od 30 do 49 let. Nejvíce zastoupeni byli mezi dotazovanými vysokoškoláci (35 osob), žádný dotazovaný neměl pouze základní vzdělání. Nejčastěji udávali dotazovaní jako své bydliště Prahu (30 osob). Dvě hypotézy byly ve sledovaném souboru statisticky potvrzeny, a to: Hypotéza 7: Ženy si častěji než muži myslí, že je reklama ovlivňuje v tom, jak by chtěly vypadat (p=0,004) a Hypotéza 13: Přání přibrat nebo zhubnout závisí na věku (p=0,002). U žen je dále preferovaná spíše štíhlá, u mužů atletická postava. Cíl 2: Procento plochy věnované na letácích body image se liší řádově o desítky (minimum 4%, maximum 36% plochy letáku). Použití body image je nejvíce vyjádřeno podle očekávání u kosmetických výrobků. Celkově se ale zdá, že plocha věnovaná body image je v mediánu přibližně stejná v jednotlivých kategoriích. Většina reklam obsahovala zobrazení ženského těla nebo jeho částí. Tam, kde byl zobrazen muž, byl spíše v určité sociální roli (otec, dědeček). Závěr: V dotazníkovém šetření byly potvrzeny základní předpoklady o ideálu krásy ženy a muže v naší společnosti. V souladu s publikovanými literárními zdroji je ženským ideálem krásy štíhlá vyšší žena, která o sebe pečuje. U mužů jde o vysokého štíhlého a svalnatého drsňáka s milou povahou. Určitá sonda do problematiky tištěné reklamy ve formě analýzy letáků na různé výrobky prodávané v lékárnách potvrzuje široké užití body image v reklamě na kosmetické přípravky a také volně prodejná léčiva. I v této části práce byla nalezena shoda s poznatky z teoretické části týkajícími se využití body image v reklamě co se týká zobrazovaného ideálu.
Řešení směšovacích a nutričních úloh
Křenková, Michaela ; Fábry, Jan (vedoucí práce) ; Čížek, Ondřej (oponent)
Cílem práce je zjistit v jakých situacích se používají modely směšovacích a nutričních úloh. Sednocuje různé typy úloh a popisuje postup jejich řešení. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol - Směšovací úlohy a Nutriční úlohy. Oba typy úloh lineárního programování jsou nejprve stučně charakterizovány a následuje tvorba matematického modelu, vysvětlení tvorby omezení a účelové funkce. Příklady jsou řešeny pomocí optimalizačního softwaru LINGO.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 292 záznamů.   začátekpředchozí288 - 292  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.