| |
|
Vyhodnocení proveditelnosti navržené investice v živočišné výrobě.
JENŠÍ, Lukáš
Bakalářská práce je zaměřena na navržení dojícího robota v podniku s rybinovou dojírnou a 220ks dojnic. Teoretická část se zabývá popisem dojících robotů a výběrem toho nejvhodnějšího. Vlastní práce obsahuje porovnání rybinové dojírny a dojení robotem a dále pak ekonomické zhodnocení a hodnocení investice. Práce byla vypracována na základě dat ze zemědělského podniku a dat zaslaných od výrobců dojících robotů.
|
| |
|
Ideový návrh dojírny s využitím nanotechnologií.
KLÍMA, Josef
Tato bakalářská práce se zabývá výzkumem a porovnáním běžně používaných chemických prostředků při dezinfekci dojících zařízení s elektrochemicky upravenou vodou. Výzkum probíhal na dvou totožných dojírnách, kde v jedné bylo používáno při dezinfekci chemických přípravků a ve druhé suspenze periodicky snižovaného množství chemického přípravku a elektrochemicky upravené vody. Výsledky byly porovnávány ze vzorků mléka. Množství používaného chemického prostředku bylo sníženo na 250g (41,6%) z původních 600g doporučovaných výrobcem. Toto snížení přineslo snížení nákladů na 1 l mléka o 0,71 Kč.
|
| |
| |
| |
| |
| |
|
Porovnání různých způsobů přípravy mléčné žlázy skotu k dojení
HAJNÁ, Lenka
Cílem diplomové práce bylo porovnat různé způsoby přípravy mléčné žlázy před vlastním dojením s ohledem na kvalitu mléka, délku trvání jednotlivých způsobů přípravy vemene a ekonomickou náročnost. Ve vybraném zemědělském podniku s chovem dojených krav českého strakatého plemene byly v dojírně postupně uplatňovány různé způsoby přípravy vemene k dojení - mokrá, pěnová a suchá toaleta. Jednotlivé způsoby byly aplikovány po dobu tří měsíců. Sledování probíhalo v období od dubna roku 2007 do prosince roku 2007.
|