Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 171 záznamů.  začátekpředchozí162 - 171  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Navrhněte technologický soubor výroben bioetanolu s produkcí 500 až 2000 t za rok.
HOUDEK, Matěj
Práce se zabývá výrobou bioetanolu s produkcí 500 až 2000 t etanolu za rok. Teoretická část obsahuje popis procesu výroby bioetanolu z běžně dostupných surovin, způsoby výroby bioetanolu a zátěž legislativními předpisy a směrnicemi. Praktická část obsahuje konkrétní návrh výrobny bioetanolu s produkcí 2000 t etanolu za rok.
Faktory ovlivňující kvalitu a výživnou hodnodu siláží z travních porostů
NOVOTNÝ, Jaroslav
V práci jsou vyhodnoceny faktory ovlivňující kvalitu a výživnou hodnotu zavadlých travních siláží. Vzorky travních siláží byly odebrány v provozních podmínkách u prvních sečí. Byly vytvořeny tři skupiny po 12 vzorcích. První skupina byla kontrolní, bez použití konzervačních prostředků. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálními přípravky. Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálně enzymatickými aditivy. Byly zjištěny statisticky významné rozdíly v obsahu kyseliny mléčné (P < 0,05) a u hodnot stupně proteolýzy (P < 0,05) mezi kontrolní skupinou bez použití silážních aditiv a skupinou, kde byla použita bakteriální a bakteriálně enzymatická aditiva.
Senzorické hodnocení trvanlivého masného výrobku v závislosti na technologii výroby.
TÁBOR, Rudolf
Tato diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů trvanlivých masných výrobků v závislosti na technologii výroby. Jejím cílem je pomocí senzorického hodnocení a poté statistického vyhodnocení porovnat fermentovaný trvanlivý masný výrobek vyrobený bez přidání startovacích kultur s fermentovaným trvanlivým masným výrobkem s přidáním startovacích kultur a určit, který z těchto druhů výrobků je hodnotiteli, potažmo spotřebiteli více preferován. Teoretická část práce shrnuje poznatky ze senzorické analýzy potravin včetně jejích podmínek a statistického vyhodnocení, smyslové vnímání obecně a technologii výroby fermentovaných trvanlivých masných výrobků. V praktické části je popsána použitá metoda a výsledky provedené párové preferenční zkoušky. V práci byly k hodnocení použity vzorky trvanlivých masných výrobků předního tuzemského producenta trvanlivých masných výrobků běžně distribuovaných a dostupných v obchodní síti ČR.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 171 záznamů.   začátekpředchozí162 - 171  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.