Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  předchozí11 - 14  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zábavná tvorba v českých televizích, s důrazem na zábavnou tvorbu veřejnoprávní televize
Hirsch, Cyril ; MYSLÍK, Václav (vedoucí práce) ; SVOBODA, Otakar (oponent)
Zábavná tvorba je jedním ze zásadních televizních žánrů v rámci celé historie tohoto média. Bavící funkci plnila již od svého vzniku. S nástupem duálního systému vysílání jde také o kontroverzní žánr v kontextu veřejnoprávní služby občanům. Diplomová práce pojednává o vývoji zábavných pořadů v českém televizním prostředí, s důrazem na Československou a později veřejnoprávní Českou televizi. Komplexní obraz tohoto žánru dává nejprve do souvislostí s historickým vývojem Československé televize a později s nástupem komerčních vysílatelů v ČR. Dále se věnuje developmentu zábavných televizních formátů z hlediska programového a možnostem a typům jejich výroby. Zásadní je pak srovnání přístupu soukromých vysílatelů a veřejnoprávní instituce k žánru zábavy, který svou podstatou tíhne spíše ke komerčnímu pojetí.
Divácké preference cílové skupiny 65+ v letech 2011-2014 na kanálech ČT1 a ČT2
Slivoňová, Juliána Silvie ; KOPECKÝ, Čestmír (vedoucí práce) ; MYSLÍK, Václav (oponent)
Obsahem této práce je konkretizovat vztah mezi divákem a vysílatelem televizního přenosu, objasnit problematiku diváckých skupin s důrazem na cílovou skupinu 65+. Dále se snaží vyvrátit stereotypy, které tuto cílovou skupinu reprezentují, zmapovat preference diváků seniorské divácké skupiny na prvním a druhém kanále České televize a žánrově zařadit nejúspěšnější pořady z hlediska seniorského diváka.
Domácí vaření v televizi kulturální analýza českých pořadů o vaření
Adámková, Tereza ; BENDOVÁ, Helena (vedoucí práce) ; REIFOVÁ, Irena (oponent)
V diplomové práci provádím kulturální analýzu českých kulinářských pořadů o domácím vaření. Konkrétně jde o pořady Deník Dity P., Karolína domácí kuchařka, když vaří táta, Kluci v akci a Levně a chutně s Láďou Hruškou. Zároveň práce stručně uvádí kontext britských kulinářských pořadů. Cílem práce je vyvodit, jaké hodnoty mohou tyto pořady divákům předávat. Inspirací v tomto směru jsou kulturální texty zabývající se food/tv studies zmíněné v úvodní části práce. Vzhledem k tomu, že konkrétní aspekt, který je v pořadech sledován, je v úvodu vymezen příliš široce, dochází v závěru k formulování pouze velmi obecných charakteristik hodnot, které analyzované pořady prezentují.
Vliv televizních pořadů na dítě předškolního věku
PRAJKOVÁ, Michaela
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem televizních pořadů na dítě předškolního věku. Práci jsem rozdělila na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá typem televizních pořadů, televizními pořady určenými předškolnímu divákovi, nejstarším televizním pořadem pro děti {--} Večerníčkem a všem o něm. Praktická část se zabývá výzkumným šetřením, které bylo provedeno na třech mateřských školách. Cílem šetření bylo zmapovat, jakým způsobem televizní pořady působí na vývoj předškolního dítěte, zda na něj mají škodlivý vliv, jestli je dostatek pořadů pro děti a zda mají předškolní děti problém při rozeznání reality a fantazie. Dále jsem se zajímala o to, jestli rodiče nechávají své děti sledovat televizní pořady bez cenzury a zda mají pocit, že je vliv televizních pořadů na dítě škodlivý či ne. Dalším záměrem, který jsem si stanovila bylo zjištění, zda rodiče dětem čtou pohádky či ne. Výsledky vlastního šetření jsou graficky znázorněny a vyhodnoceny.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   předchozí11 - 14  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.