Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 16 záznamů.  předchozí11 - 16  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Optimalizace přípravy nutričního doplňku v pilotním měřítku
Prell, Aleš ; Kujan, Petr ; Sobotka, Miroslav ; Šafář, Hynek
Optimalizace pilotních kultivací producenta biotransformačních enzymů, vlastní biotransformace nízkomolekulárního nutričního doplňku, jeho zakoncentrování.
Konzervace mrazovým sušením
Kolín, František ; Prell, Aleš ; Kujan, Petr ; Sobotka, Miroslav
Optimalizace procesů konzervace sušením a lyofilizací kozího mléka. Testování zachování nutriční hodnoty
Konzervace mrazovým sušením
Kolín, František ; Prell, Aleš ; Kujan, Petr ; Sobotka, Miroslav
Optimalizace procesů konzervace sprejovým sušením a lyofilizací kozího mléka.
Zjištění konzumace výživových doplňků u sportující veřejnosti
PERNÍK, TOMÁŠ
Cílem diplomové práce bylo zjistit konzumaci výživových doplňků u sportující veřejnosti. Pro zpracování byly využity metody obsahové analýzy, syntézy a metoda dotazování. Metodou obsahové analýzy byla prostudována dostupná literatura a internetové zdroje, zaměřené na problematiku výživových doplňků a pojmů s tím spojených. Metodou obsahové syntézy byla zpracována literární rešerše, kde došlo k rozdělení a popsání podpůrných prostředků a legislativy s nimi spojené. Dále byl vytvořen dotazník, díky němuž bylo možné získat potřebná data od sportující veřejnosti. V dubnu 2014 bylo provedeno elektronické dotazníkové šetření- sběr dat. Dotazník byl zveřejněn prostřednictvím stránky docs.google.com a byl vložen na sociální síť Facebook. Po téměř 2 týdnech se získalo 105 dotazníků, z nichž bylo pro vyhodnocení použito všech 105. Zjistili jsme, že nejvíce jsou využívány doplňky sportovní výživy pro urychlení regenerace a poté doplňky pro kloubní výživu.
Antioxidanty v potravinách a možnosti aplikace antioxidantů ve výživě
DUBNOVÁ, Martina
Práce se zabývá výskytem antioxidantů v potravinách, možnostmi jejich aplikace ve výživě a povědomostí populace o tématu antioxidanty. Teoretická část charakterizuje antioxidanty, jejich dělení, vlastnosti, vliv na lidské zdraví, výskyt v potravinách a jejich doporučené denní dávkování. Dále charakterizuje volné radikály a jejich negativní působení na organismus. Praktická část obsahuje výzkum znalostí populace o antioxidantech formou dotazníku. Výsledky jsou analyzovány a graficky znázorněny. Pojem antioxidanty zná 82% respondentů. K čemu antioxidanty slouží, správně uvádí 54% dotázaných. Ve kterých potravinách se antioxidanty nachází, ví 58% respondentů. Největší povědomost o antioxidantech má skupina pracujících, dále pak studujících a skupina respondentů v důchodu má o antioxidantech povědomost nejmenší. Z výzkumu vyplývá, že povědomost o antioxidantech, které hrají dnes velkou roli v prevenci a léčbě civilizačních onemocnění, je u více jak poloviny dotázaných nedostatečná.
Analýza vlivu regenerace a výživy na sportovní výkonnost
MÁLKOVÁ, Alena
Regenerace je nedílnou součástí tréninkového i závodního snažení sportovce a významně ovlivňuje sportovní výkon. Přesto bývá často sportovci opomíjena nebo zanedbávána. Cílem této práce je vytvořit přehled regeneračních prostředků pro sportovce a zdůraznit jejich důležitost ve sportovním procesu. Rozebrat složky výživy, pitný režim a správnou životosprávu. Analytická část práce se věnuje vymezení únavy a pojmu regenerace. Popisuje pedagogické, psychologické, biologické a farmakologické regenerační prostředky. Rozebírá fyzikální a balneologické procedury, jejich účinky na organismus sportovce a využití v procesu regenerace. Věnuje se regeneraci pohybem, kompenzačním cvičením a strečinku. Dále popisuje složky výživy, racionální výživu pro sportovce, pitný režim, vitamíny a jejich funkce pro organismus. Syntetická část zobrazuje nabídku výživových doplňků, jejich účinky, způsob využití a vliv na sportovní výkonnost.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 16 záznamů.   předchozí11 - 16  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.