Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  předchozí11 - 14  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv hladiny dusíkatých látek na parametry užitkovosti u brojlerů
Schäffer, Róbert
Cieľom práce bolo zistiť vplyv vyššieho obsahu dusíkatých látok v kŕmnych zmesiach na rast, kvalitu jatočne upraveného tela a kvalitu pečene kurčiat. Do pokusu bolo naskladnených 205 ks kurčiat hybridnej kombinácie ROSS 308. Kurčatá boli rozdelené do troch skupín, každej zo skupín bola od 14. dňa veku podávaná zmes s iným obsahom dusíkatých látok a to 20, 21 a 22 %. Pokus bol uskutočnený na farme v Čáčove a trval do veku 42 dní. Pokusom sa preukázalo, že najlepší rast vykázala skupina, ktorej bola podávaná zmes s 20 % obsahom dusíkatých látok (P<0,05), naopak najhoršia konverzia krmiva bola zaznamenaná u kurčiat, ktoré dostávali kŕmnu zmes s 22 % obsahom NL. Štatistický preukázateľný rozdiel (P<0,05) bol preukázaný aj v prípade hmotnosti jatočne upraveného tela s požívateľnými drobami u skupín NL20 a NL21 voči skupine NL22. Obsah sušiny v prsnej svalovine bol štatisticky preukázateľne (P<0,05) vyšší u skupiny NL20 oproti skupine NL22. Hladina NL nemala vplyv na obsah abdominálneho tuku a tuku v pečeni. Štatisticky preukázateľne (P<0,05) vyššia bola hodnota L* u skupiny NL22 v porovnaní so skupinou NL20 a to v oboch prípadoch, tzn., že pečeň v skupine NL22 bola tmavšia.
Analýza produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice a.s.
RIŠKOVÁ, Martina
Produkce drůbežího masa má v ČR a ve světě stále stoupající trend. Je to dáno především vysokou výkrmovou schopností, krátkým reprodukčním intervalem, dietetickými vlastnostmi masa a účinností přeměny živin. Ročně je v Evropské unii na jídlo vyprodukováno okolo 9,6 miliardy kuřat. Brojlerová kuřata jsou specializovaným typem kuřete chovaným a konzumovaným pro maso. V celosvětovém srovnání největší podíl produkce drůbežího masa zajišťují USA a země Evropské unie. Česká republika patří objemem produkce k méně dynamicky se vyvíjejícím zemím. Kuřecí maso je levnější než ostatní druhy masa a tento fakt výrazně navýšil jeho podíl na trhu. Je to dáno tím, že kuřecí maso obsahuje mnoho hodnotných bílkovin a jeho kuchyňská úprava je velice jednoduchá. Předmětem zadané diplomové práce bylo vyhodnocení vybraných vlivů na přírůstek brojlerových kuřat v zemědělském podniku Agro Čejetice s.r.o. v časovém sledu pěti let (2008?2012). Práce byla zaměřena na výpočet a sledování Indexu efektivnosti výkrmu během jednotlivých turnusů a na detailní sledování přírůstků a ztrát v jednotlivých lokalitách. Dále také na spotřebu KKS a vazbu na průměrnou prodejní hmotnost kuřat.
Analýza produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice
RIŠKOVÁ, Martina
Produkce drůbežího masa má v ČR a ve světě stále stoupající trend. Je to dáno především vysokou výkrmovou schopností, krátkým reprodukčním intervalem, dietetickými vlastnostmi masa, účinností přeměny živin krmiva a také nezavilostí výroby na půdě. Ročně je v celé Evropské Unii vyprodukováno kolem 5,9 miliardy brojlerových kuřat. Předmětem mé bakalářské práce bylo vypracování literární rešerše a analýzy produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice s.r.o. Shromažďování vstupních dat proběhlo v časovém sledu 3 let (2008 ? 2010). Bakalářská práce je zaměřena na přírůstky brojlerových kuřat a spotřebu kompletních krmných směsí v daném podniku.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   předchozí11 - 14  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.