Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 15 záznamů.  předchozí11 - 15  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Endogenní cizorodé látky v potravinách
Greifenthalová, Ivana ; Kočí, Radka (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Tato práce je zaměřena na problematiku endogenních cizorodých látek v potravinách. Je zde uveden přehled všech významných kontaminantů vznikajících v potravinách během jejich zpracování a skladování působením fyzikálních, chemických i mikrobiálních vlivů. U jednotlivých látek je popsán jejich vznik a výskyt v potravinách, biologické účinky, toxicita a případný zdravotní význam a v neposlední řadě legislativní požadavky na jejich přítomnost v potravinách. Na závěr jsou stručně zmíněny možnosti regulace jejich tvorby.
Obalové materiály vhodné pro použití v potravinářském průmyslu
Marták, Radek ; Burianová, Hana (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Obalový materiál je prostředek, kterého se využívá jako ochrany potravin před vnějšími fyzikálními, chemickými a mikrobiologickými vlivy a tedy pro prodloužení údržnosti potravin. Tato bakalářská práce se zabývá vlastnostmi nejčastěji používaných obalových materiálů a zmiňuje vhodnost jejich použití pro jednotlivé typy potraviny. Cílem je zpracovat literární rešerši obalových materiálů, které jsou pro přímý styk s potravinou vhodné, popsat jejich základní vlastnosti, způsoby zpracování a následné možnosti použití. Práce se také zabývá legislativou platnou pro obalové materiály a uvádí principy funkčnosti obalových materiálů budoucnosti.
L-askorbyl-6-palmitát a jeho využití v potravních a kosmetických doplňcích
Palíková, Petra ; Zemanová, Jana (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá působením antioxidantů v potravních a kosmetických doplňcích. Popisují se zde některé antioxidanty jako jsou vitamín A a beta-karoten, vitamín E a tokoferoly a vitamín C, jako kyselina L-askorbová a její derivát L-askorbyl-6-palmitát. Tento derivát lze použít jako přídatná látka do kosmetických i potravních surovin, a to zejména do surovin, které obsahují tuky nebo oleje, protože jako lipofilní sloučenina, zabraňuje jejich žluknutí.
Problémy se stravováním v MŠ
BICANOVÁ, Martina
Ve své práci se zabývám výživou dětí předškolního věku, zaměřila jsem se na problematiku stravování v mateřských školách. Teoretická část obsahuje charakteristiku vývoje dětí předškolního věku a informace o základních složkách výživy a jejich významu pro lidský organizmus. Zmiňuji se o vlivu stravovacích návyků na zdravý vývoj dětské populace a o negativních faktorech, které mohou nepříznivě tento vývoj ovlivnit. V praktické části se snažím formou řízených rozhovorů s personálem mateřských škol a porovnáváním jídelníčků vypátrat signifikantní rozdíly mezi způsobem stravování v mateřských školách okresu Prachatice v současnosti a před rokem 1989. Se změnou politického systému se otevřely nové možnosti. Školní jídelny mohou experimentovat s novými recepturami, do jídelníčků jsou zařazovány nové zdravé potraviny.
Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ na Třeboňsku
PLOC, Milan
V bakalářské práci se zabývám tématem - Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ na Třeboňsku. V teoretické části jsou charakterizovány pojmy týkající se výživy. Jednotlivé kapitoly rozebírají základní složky výživy a jejich význam pro lidský organismus. Dále se zmiňuji o nadváze, obezitě a poruchách příjmu potravy, které mohou ovlivnit zdraví dětí. Výzkum je zaměřen na stravovací návyky dětí. Jedná se o 3 denní monitorování stravy formou stravovacích záznamů. Cílem bakalářské práce je zjištění nutričních hodnot jednotlivých potravin a energetického příjmu během dne u dětí.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 15 záznamů.   předchozí11 - 15  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.