Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv Internetu na konkurenceschopnost konkrétní firmy
Vershinina, Maria ; Sedláček, Jiří (vedoucí práce) ; Bobek, Michal (oponent)
Tato práce se věnuje otázce konkurenceschopnosti organizací a zaměřuje se na empirický výzkum v dané oblasti v souvislosti se zavedením a využitím služeb sítě internet v podnikání. Cíle práce jsou analýza konkurenceschopnosti organizace Ryboprodukty a.s. a studium a vysvětlení vlivu využití online služeb na úspěšnost podniku z hlediska konkurenceschopnosti. Hypotéza zkoumaná v rámci této práce tvrdí, že vliv je kladný a že zavedení a využití internetu vede ke zvýšení konkurenceschopnosti organizace. Teoretická část práce se věnuje vysvětlení klíčových pojmů, jako jsou internet, konkurenceschopnost produkce, konkurenceschopnost organizace, a dále poskytuje přehled historického vývoje online technologií, popisuje hlavní inovace a možností v této oblasti, uvádí čtenáře do problematiky. Na teoretický základ navazuje praktická část zaměřená na analýzu změn v hospodaření reálného podniku spojených se zavedením internetu v této organizaci. Na základě empirických informací o procesech a hospodářských výsledcích bylo provedeno hodnocení změn a významu prosazení globální sítě internet v provozu podniku. Přínos této bakalářské práce spočívá v tom, že, budiž založená na podrobných a aktuálních informacích, vysvětluje význam informačních a komunikačních technologií, především internetu, pro fungování organizace a její úspěšnost. Výsledky a závěry práce lze proto uplatnit jak bezprostředně ve zkoumaném podniku, tak i v jiných organizacích, samozřejmě za podmínky přizpůsobení opatření velikosti podniku a odvětví. Základem pro práci se staly vedle teoretických poznatků též osobní rozhovory s vedením organizace, opakované návštěvy zkoumaného podniku, konzultace s odborníky a podrobná analýza firemní dokumentace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.