Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
The Determinants of International Tourism Demand
Vencovská, Jana ; Strielkowski, Wadim (vedoucí práce) ; Fišerová, Tereza (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá určením hlavních faktorů, které ovlivňují poptávku po cestovním ruchu. Dále také hodnotí ekonomické dopady cestovního ruchu a poskytuje přehled možných výkladů termínů "turistika" a "turista" a jejich vývoj. Na základě dostupné literatury objasňuje, co je to poptávka po cestovním ruchu, jak je možné ji měřit a jakými faktory je ovlivňována. Poslední kapitola je věnována ekonometrické analýze faktorů, které mají vliv na mezinárodní poptávku po cestovním ruchu z 38 států světa do České republiky. Měřítkem poptávky byl počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních podle údajů Českého statistického úřadu. Sledováno bylo období let 2000-2012. K analýze byl použit dynamický model, který nám umožnil zhodnotit efekt ústních doporučení mezi turisty a jejich věrnost České republice jako turistickému cíli. K odhadu je použita zobecněná momentová metoda (GMM) podle Arellano-Bonda. Z analýzy vyplynulo, že 31% turistů přijíždí díky předchozí pozitivní zkušenosti, ať už vlastní či doporučující osoby. Výsledky dále ukázaly, že poptávka po cestování do České republiky není příliš závislá na ekonomické situaci země, ze které turisté přijíždějí. Klasifikace JEL A12, C23, L83 Klíčová slova ekonomika turismu, poptávka po cestovním ruchu, Česká republika E-mail autora...
Zrání vín v sudech barrique
Vencovská, Jana
Hlavním cílem této práce je objasnit problematiku zrání vín v sudech barrique prostřednictvím literární rešerše české i světové literatury. Barikové sudy jsou dřevěné sudy o objemu nejčastěji 225 l, které jsou ceněny pro své schopnosti zdokonalení organoleptických vlastností vína, které v nich zraje. Vliv na intenzitu a typ chutí a vůní, které barikový sud vínům dodává, má hned několik aspektů. Prvním z nich je kvalita a typ dřeva použitého na výrobu barikového sudu. Této problematice se věnuje první část této práce. Druhá část se zabývá historií výroby sudů barrique a popisuje jednotlivé výrobní procesy. Třetí část objasňuje vývoj chemického složení vína během zrání v barikových sudech. Speciálně se zaměřuje na význam taninů a kyslíku během zrání vína. Poslední část práce se věnuje problematice doby používání sudů, jejich čištění a přípravě k opětovnému použití a způsobům skladování prázdných a plných sudů.
The Determinants of International Tourism Demand
Vencovská, Jana ; Strielkowski, Wadim (vedoucí práce) ; Fišerová, Tereza (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá určením hlavních faktorů, které ovlivňují poptávku po cestovním ruchu. Dále také hodnotí ekonomické dopady cestovního ruchu a poskytuje přehled možných výkladů termínů "turistika" a "turista" a jejich vývoj. Na základě dostupné literatury objasňuje, co je to poptávka po cestovním ruchu, jak je možné ji měřit a jakými faktory je ovlivňována. Poslední kapitola je věnována ekonometrické analýze faktorů, které mají vliv na mezinárodní poptávku po cestovním ruchu z 38 států světa do České republiky. Měřítkem poptávky byl počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních podle údajů Českého statistického úřadu. Sledováno bylo období let 2000-2012. K analýze byl použit dynamický model, který nám umožnil zhodnotit efekt ústních doporučení mezi turisty a jejich věrnost České republice jako turistickému cíli. K odhadu je použita zobecněná momentová metoda (GMM) podle Arellano-Bonda. Z analýzy vyplynulo, že 31% turistů přijíždí díky předchozí pozitivní zkušenosti, ať už vlastní či doporučující osoby. Výsledky dále ukázaly, že poptávka po cestování do České republiky není příliš závislá na ekonomické situaci země, ze které turisté přijíždějí. Klasifikace JEL A12, C23, L83 Klíčová slova ekonomika turismu, poptávka po cestovním ruchu, Česká republika E-mail autora...

Viz též: podobná jména autorů
1 Vencovská, Jaroslava
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.