Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ustájení hospodářských zvířat v ekologickém chovu
Večeře, Martin
Bakalářská práce je zaměřena na ustájení zvířat v ekologickém chovu. Popisuje vznik, vývoj a zásady ekologického zemědělství. Z hlediska struktury práce je nejprve vysvětlen pojem ekologického zemědělství s ohledem na český kontext, na to navazuje stručný vznik a vývoj ekologického zemědělství v České republice, který započal začátkem 90 let. V práci jsou popsány zásady a prvky ekologického zemědělství. Dále je krátce nastíněna pastva jako základní princip ekologického chovu zvířat. V Bakalářské práci je popsáno jak ustájení skotu s tržní produkci mléka, tak i bez tržní produkce mléka. Dále ustájení ovcí, koz a prasat v podmínkách ekologické produkce.
Vyhodnocení růstové schopnosti potomstva býků specializovaných masných plemen skotu
Večeře, Martin
Diplomová práce je zaměřena na růstovou intenzitu telat plemene Aberdeen Angus, Charolais a Limousine. V rámci pokusu A bylo sledováno 152 kusů zvířat samčího pohlaví. Tyto býci pocházeli s ekologického a konvenčního chovu. U býků byl sledován datum narození, porodní hmotnost, linie otce, datum prodeje a živá hmotnost býků při prodeji. Pokus B do experimentu bylo zahrnuto 88 jalovic samičího pohlaví. V rámci každého plemene jalovice pocházeli z konvenčního a ekologického chovu. U jalovic byl sledován datum narození, porodní hmotnost, linie otce, hmotnost ve 120 a 210 dnech. Při vyhodnocení hmotností jednotlivých sledovaných parametrů mezi býky a jalovicemi byly prokázány signifikantní (p < 0,01) rozdíly, který potvrzují pravidlo, že samice mají nižší porodní hmotnost (37 kg) než samci (40 kg). Při vážení ve 120 dnech stáří zvířat však byla zjištěna vyšší hmotnost u jalovic (177 kg) v porovnání s býky (148 kg). Při vyhodnocování vlivu plemenné příslušnosti byly nejvyšší (p < 0,01) hmotnosti zjištěny u jedinců plemene Charolaise (býci 163 kg, jalovice 187 kg).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.