Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sociální zemědělství - Možnosti certifikace sociální farmy
VAČLENOVÁ MACHÁČKOVÁ, Lucie
V literárním přehledu této diplomové práce se čtenář nejprve seznámí s historií českého zemědělství. Následně se seznámí s konceptem sociálního zemědělství, jeho historickým vývojem a funkcí v České republice a ve vybraných Evropských státech. V textu je také popsána struktura farem sociálního zemědělství, cílové skupiny a instituce podporující činnost sociálního zemědělství. V další části jsou popsány možnosti certifikace, značení a kontrola produktů sociálního zemědělství, ale i ekologického zemědělství. Ke konci teoretické části je zmíněna produkce ekologického a sociálního zemědělství. Hlavním cílem práce je zaměření na možnosti certifikace, značení a kontroly v rámci sociálního zemědělství v České republice, které je založené na dotazníkovém šetření a přímých rozhovorech.
Faktory ovlivňující výběr mléčných výrobků spotřebiteli
VAČLENOVÁ MACHÁČKOVÁ, Lucie
Cílem této bakalářské práce bylo pomocí vybraných faktorů (věk, pohlaví) zjistit preference ve výběru mléčných výrobků spotřebiteli. V literárním přehledu byly popsány druhy mléčných výrobků a faktory ovlivňující jejich výběr. Za účelem získání potřebných dat byl vytvořen jednoduchý anonymní dotazník, který byl předložen 101 respondentům. Zjištěné výsledky ukazují, že nejvíce oblíbeným mléčným výrobkem byl sýr, a to u mužů (45 %) i žen (53 %). Muži preferovali spíše mléko plnotučné (65 %), zatímco ženy polotučné (52 %). Věková kategorie 20 - 30 let preferovala polotvrdý sýr (58 %) před ostatními druhy. S přibývajícím věkem rostla oblíbenost sýra, zatímco oblíbenost jogurtů, jogurtových nebo zakysaných nápojů klesala. Zjištění výzkumu přinesl informace o oblibě vybraných mléčných výrobků, o oblíbenosti tučnosti těchto výrobků a velikosti balení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.