Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kvalita a uplatnění funkčních cukrovinek
Uchytilová, Agáta
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kvality a uplatnění funkčních cukrovinek. Její literární rešerše se věnuje cukrovinkám a funkčním potravinám. Čokoládové výrobky jsou zde detailně pospány, včetně obsahu bioaktivních složek a způsobů fortifikace. Část rešerše věnující se funkčním potravinám je zaměřena na jejich charakteristiku, výrobu a možnosti jejich uplatnění v boji s civilizačními nemocemi. V praktické části práce byla vytvořena receptura pro fortifikované pralinky. Ty byly fortifikovány dvěma druhy proteinových prášků – živočišným a rostlinným, které byly přidány v různých koncentracích. Následně pomocí senzorických dotazníků byly porovnány vzorky mezi sebou. Lépe hodnoceny byly vzorky obsahující živočišným protein. Zároveň byl stanoven obsah bílkovin a aktivita vody v připravených vzorcích. Stanovení obsahu bílkovin potvrdilo významné zvýšení obsahu bílkovin s dávkou proteinu. Aktivita vody se se zvyšujícím množstvím přídavku proteinového prášku snižovala.

Viz též: podobná jména autorů
1 Uchytilová, Adéla
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.