Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vývoj ekologického zemědělství a produkce biopotravin
Trešlová, Iveta
Bakalářská práce se zabývá vývojem ekologického zemědělství a produkcí biopotravin. V úvodu je popsána obecná charakteristika ekologického zemědělství, jaké jsou hlavní cíle, zásady při pěstování rostlin a zásady chovu zvířat. Dalším bodem práce je vznik ekologického zemědělství v ČR a jeho následný vývoj. Vývoj ekologického zemědělství je spíše zaměřen na kraje ČR, jak narůstal počet ekofarem a počet ploch. V práci je také uvedena struktura produkce na ekofarmách, jak rostlinná produkce, tak i živočišná produkce a je objasněna současná legislativa ekologického zemědělství. Poslední kapitola se zabývá obecnou charakteristikou biopotravin a jejich označením. Dále práce zmiňuje vývoj produkce vybraných biopotravin, uvádí jejich výhody a nevýhody a řeší současnou situaci biopotravin. Celá práce je zpracovaná na základě literární rešerše získaných pramenů, které jsou uvedeny na konci práce v seznamu literatury.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.