Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 96 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Současná situace chovu fretek v České republice
Tesařová, Martina
Tato bakalářská práce na téma: Současná situace chovu fretek v České republice obsahuje shrnutí informací o chovu fretek. Popisuji v ní historii, využití, biologii, výživu, rozmnožování a domácí chov fretek, včetně chovu faremního. Zvláštní pozornost věnuji zejména výživě fretek, a to hlavně kvůli stále se zvyšujícímu se zájmu o fretky a velmi častým chybám v jejich výživě, o které si velké množství chovatelů myslí, že je shodná s výživou koček.
Utváření a změna postoje žáků SOŠ veterinárních a zemědělských na technologie ustájení nosného typu drůbeže
Pešanová Tesařová, Martina
V této bakalářské práci je rozebráno téma utváření a změna postoje žáků během studia na středních školách zemědělských a veterinárních, na téma technologie ustájení nosného typu drůbeže. Cílem teoretické části práce bylo zpracovat informace a poznatky, které se týkají utváření a změny postojů, popsat jejich funkci, rozdělení, vlastnosti, zpracovat informace o tvorbě, změně postojů a faktorech ovlivňujících tuto změnu. Dále je v teoretické části práce zpracována část týkající se ustájení drůbeže nosného typu. Metody využité v teoretické části této bakalářské práce byly studium odborných literárních a elektronických zdrojů, českých i zahraničních a webových stránek. V praktické části této bakalářské práce bylo cílem zjistit pomocí dotazníků postoje a dosavadní vědomosti žáků, v jednotlivých ročnících studia a jejich porovnání a zjištění, jak se tyto postoje během studia změnily. Data byla zpracována pomocí popisné statistiky.
Vliv různých způsobů ošetřování půdy ve vinici na výživu révy vinné, výnos a kvalitu hroznů
Tesařová, Monika
Diplomová práce na téma „Vliv různých způsobů ošetřování půdy ve vinici na výživu révy vinné, výnos a kvalitu hroznů“ je rozčleněna na dvě části, a to na teoretickou a praktickou. Teoretická část věnovala pozornost morfologii a fyziologii keři révy vinné a biochemii hroznů. Dále se zabývala stanovištěm vinic, druhy ozelenění, rostlinami využívajícími se k ozelenění vinic a ošetřováním ozelenění ve vinicích. V poslední řadě se zaobírala využitím precizního zemědělství. Experimentální část, se zabývala samotným provedením pokusu. Jsou zde uvedeny použité směsi ozelenění a celkové provedení experimentu. Byly sledovány a hodnoceny analytické parametry moštu u odrůdy Ryzlink rýnský, jako je cukernatost, hodnota pH, obsah titrovatelných kyselin a asimilovatelného dusíku. Potom se také stanovovala kyselina vinná, kyselina jablečná, glukóza a fruktóza. Rovněž byla pozorována hmotnost hroznů a na závěr se konaly rozbory řapíků listů révy vinné a zhodnocení dálkového snímkování vinice prostřednictvím dronu. Konečné výsledky pokusu byly statisticky vyhodnoceny a zpracovány. Poté se doporučil vhodný systém ošetřování půdy ve vinici a navrhnul se další výzkum na dané téma.
Systémy zeleně malých měst v České republice
Tesařová, Marie
Systémy zeleně malých měst v České republice se vyznačuji celou řadou specifik, které je charakterizují, a které přispívají k celkovému obrazu města. Prostředí městského interiéru nejčastěji slouží jako místo, kde se odehrávají různá setkávání a společenské události. Tato prostranství ožívají díky lidem, kteří dávají těmto prostorům opodstatnění a smysl. Při navrhování jakéhokoliv prostoru a další práce s ním je žádoucí, aby byl vytvořen pro lidi, pro jejich rekreaci a odpočinek. Je to právě zeleň a doprovodné technické prvky, které činí veřejné prostory obyvatelnými a výrazně přispívají ke zkvalitnění životních podmínek ve městě. Práce se zaměřila na systémy zeleně vybraných malých měst a formou grafických zkratek, schémat a fotodokumentace se snaží předkládat pozitivní a negativní příklady, které mohou přispět ke zlepšení veřejných prostorů a k adekvátnímu uplatnění zeleně v těchto prostorech.
Monitoring jakosti vody toku Rokytná
Tesařová, Markéta
Bakalářská práce je zaměřena na monitoring jakosti vody v toku Rokytné. Cílem práce je zjistit kvalitu vody v toku. Na monitorovaném toku bylo uskutečňováno měření vybraných ukazatelů a odběr vzorků od března 2014 do ledna 2015. V terénu se měřil ukazatel elektrolytické konduktivity, rozpuštěného kyslíku, reakce a teploty vody. V laboratoři docházelo k vyhodnocení ukazatelů dusičnanového dusíku, síranů, celkového fosforu. Práce obsahuje popis problematiky na téma voda, druhy vod a jakost povrchových vod. Zároveň je zde popsána charakteristika zájmového toku Rokytná a metodika práce. Výsledky měření byly porovnány s ČSN 75 7221 a s nařízením vlády č. 61/2003.
Vliv intenzity odlistění zóny hroznů na kvalitu hroznů
Tesařová, Monika
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jaký vliv má intenzita odlistění zóny hroznů zejména na kvalitu, výnos a zdravotní stav hroznů. Praktická část této práce byla prováděna ve vinici známého Vinařství Sonberk. Bylo zde vyhrazeno 8 řádků odrůdy Sauvignon a 8 řádků Pálavy. Řádky byly odlistěné v různé intenzitě a také v odlišných termínech z každé z variant. Termíny defoliace byly v časovém rozmezí od 23. 6. do 18. 8. 2017. Rozbory v laboratoři probíhaly ve 3 termínech, a to 23. 8., 5. 9. a 14. 9. 2017. • Varianta 1 – odlistění ručně po odkvětu, odstraněny 2 listy a zálistky v zóně hroznů (23. 6. 2017 Sauvignon i Pálava) • Varianta 2 – odlistění ručně po odkvětu, odstraněny 4 listy a zálistky v zóně hroznů (23. 6. 2017 Sauvignon i Pálava) • Varianta 3 – odlistění ručně, odstraněny 2 listy a zálistky v zóně hroznů (12. 7. 2017 Sauvignon, 13. 7. 2017 Pálava) • Varianta 4 – odlistění ručně, odstraněny 4 listy a zálistky v zóně hroznů (12. 7. 2017 Sauvignon, 13. 7. 2017 Pálava) • Varianta 5 – odlistění ručně, odstraněny 2 listy a zálistky v zóně hroznů (13. 8. 2017 Sauvignon, 14. 8. 2017 Pálava) • Varianta 6 – odlistění ručně, odstraněny 4 listy a zálistky v zóně hroznů (13. 8. 2017 Sauvignon, 14. 8. 2017 Pálava) • Varianta 7 – kontrola, odstraněny pouze zálistky v zóně hroznů po odkvětu (4. 7. 2017 Sauvignon i Pálava) • Varianta 8 – odlistění ručně nad zónou hroznů (30 cm) – listy a zálistky, pro zpomalení zrání (18. 8. 2017 Sauvignon i Pálava) V průběhu zrání byly vyhodnoceny tyto kvalitativní parametry – hodnota pH, cukernatost, titrovatelné kyseliny a obsah asimilovatelného dusíku. V předsběrovém termínu byla také stanovena hustota hroznu, počet letorostů, počet hroznů a jejich hmotnost. Dále byla provedena senzorická analýza bobulí a další parametry spojené s odlistěním zóny hroznů. Konečné výsledky ukázaly, že nejvyšší cukernatost má u obou odrůd varianta číslo 7. Varianta číslo 7 měla titrovatelné kyseliny u odrůdy Sauvignon nejvyšší, ale naopak u odrůdy Pálava spadaly kyseliny do nižších hodnot. U této varianty se odstraňovaly pouze zálistky v zóně hroznů. Hodnoty byly posouzeny jako nejoptimálnější, ale ne vždy je parametr cukernatosti pokládán za nejdůležitější parametr kvality.
Použití fosfátů v masné výrobě
Tesařová, Marika
Diplomová práce se zabývá použitím fosforečnanů v masné výrobě. Teoretická část je zaměřena na výrobu jemně mělněných masných výrobků s popisem primárních surovin, základních technologických operací a požadavků na masné výrobky. Dále se práce zabývá použitím fosforečnanů v masné výrobě, jejich rozdělením, funkčními vlastnostmi a legislativními požadavky platnými pro použití v masné výrobě. Použití fosforečnanů v masné výrobě je definováno z pohledu technologického, ekonomického i zdravotního hlediska. V praktické části je popsána výroba jemně mělněných masných výrobků, kde bylo na dvou výrobách otestováno pět fosforečnanových směsí společně s kontrolním vzorkem. Výsledky byly vyhodnoceny jako průměr z obou výrob pro jednotlivé vzorky. Z pohledu hmotností ztráty byla největší hmotnostní ztráta zjištěna u kontrolního vzorku v porovnání se vzorky s použitím fosforečnanů. Z výsledků chemické analýzy a měření barvy lze konstatovat, že byly pozorovány jen minimální rozdíly. V případě senzorického hodnocení vykazovaly tři vzorky lepší šťavnatost oproti kontrolní skupině.
Využití ketogenní diety u dědičných poruch ATP syntázy
Kudrnovská, Barbora ; Mráček, Tomáš (vedoucí práce) ; Tesařová, Markéta (oponent)
Tmem70 protein hraje významnou roli v bioegenezi ATP syntázy, přičemž mutace v Tmem70 genu jsou častou příčinou mitochondriálního onemocnění asociovaného s neonatální encefalokardiomyopatií. Podobně jako u jiných mitochondriálních chorob, ani v případě defektů Tmem70, není zatím k dispozici žádná možnost léčby. Ketogenní dieta (KD) se však jeví jako možná terapeutická intervence pro řadu mitochondriálních poruch, a naše předběžné výsledky ukazují její pozitivní vliv i u myšího modelu Tmem70 dysfunkce. Proto jsme se u Tmem70 modelu rozhodli otestovat možné využití modifikované KD, která by mohla být přijatelnější alternativou pro možné využití u lidských pacientů. Efekt modifikované KD byl zkoumán na myším modelu tamoxifenem indukovaného celotělového knockoutu Tmem70 (Tmem70 KO). Modifikovaná KD vedla k lepšímu přežívání, zpomalení úbytku hmotnosti a normalizaci plazmatických ukazatelů jaterního poškození. Detekovali jsme pozitivní efekt modifikované KD na asemblaci ATP syntázy v případě jaterní tkáně, naopak kosterní svalovina vykazovala pouze minimální odezvu. Na základě výsledků této práce usuzujeme, že ačkoliv absence funkčního Tmem70 vede k zasažení jaterní i svalové tkáně, větší vliv na fenotypický projev u Tmem70 KO myšího modelu má jaterní patologie, která je vlivem modifikované KD částečně...

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 96 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
6 TESAŘOVÁ, Marie
15 TESAŘOVÁ, Martina
7 TESAŘOVÁ, Michaela
6 TESAŘOVÁ, Monika
2 Tesařová, Mariana
6 Tesařová, Marie
2 Tesařová, Marika
12 Tesařová, Markéta
4 Tesařová, Marta
15 Tesařová, Martina
7 Tesařová, Michaela
3 Tesařová, Monica
6 Tesařová, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.