Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Kyborgizace člověka
Sulanská, Tereza ; Pstružina, Karel (vedoucí práce) ; Petrů, Marek (oponent)
Práce se zaměřuje na vymezení pojmu kyborgizace a stanovení její hranice. Kyborgizace těla stojí vedle genových manipulací a neuromanipulací jako jedna z možností vylepšování člověka. Je však obtížné přesně vymezit její působnost, odborníci se v definicích rozcházejí, proto práce ukazuje různé pohledy, jak technooptimistů, tak technopesimistů, a snaží se nalézt hranici kyborgizace. Lidé si nechtějí připustit, že kyborgizace není jen vize daleké budoucnosti, ale že skoro každý jsme kyborgem. Proto se práce zabývá především obsáhnutím různých kyborgizačních praktik, které se již v praxi běžně využívají nebo se pracuje na jejich vývoji, aby mohly být brzy do praxe aplikovány. Největší pozornost je kladena na zrak, v práci jsou podrobně popsány úkony refraktivní chirurgie, která v současné době zažívá velký rozvoj. Rovněž se práce pozastavuje nad kontroverzním tématem čipování a snaží se nalézt odpověď na to, zda kyborgizace může rozdělit společnost.
Formát RAW a jeho využití při propagaci firmy.
Sulanská, Tereza ; Šedivá, Zuzana (vedoucí práce) ; Sabolčák, Peter (oponent)
RAW formáty se stávají novým trendem v digitální fotografii. Jedná se o nezpracovaná data, která lze v počítači určitým způsobem upravovat, to přináší řadu výhod ale také několik nevýhod. Soubory jsou pak menší než v TIFF formátu a neztrácejí kvalitu jako v JPEG formátu. Pro jejich zpracování je však nutné mít speciální software a získání maximálně kvalitní fotografie vyžaduje více času a praxe. Programů pro úpravu a konverzi RAW souborů existuje na současném trhu mnoho, od těch nejjednodušších freeware programů až po profesionální nástroje za několik tisíc korun. Tato práce se zabývá vysvětlením všech výhod a nevýhod RAW formátů, popisuje a srovnává pět RAW konvertorů a na praktickém příkladě ukazuje možnosti speciálních úprav.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.