Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití symbiotických mikroorganismů a podpůrných nanočástic při zvyšování odolnosti zeleniny v podmínkách vodního stresu
Stašková, Nicole
Diplomová práce se zabývá vlivem symbiotických mikroorganismů a podpůrných nanočástic na rostliny. Modelovou rostlinou pro tento experiment byl zvolen salát hlávkový (Lactuca sativa var. capitata L.), odrůda ´ALAMER´. K rostlinám salátu byly aplikovány symbiotické mikroorganismy Rhizophagus irregularis a Bacillus subtilis a na listy salátu byly aplikovány nanočástice GO-N-1, které obsahují grafenoxid a dikyandiamid. Na rostlinách salátu byly hodnoceny tyto parametry: výška nadzemní části rostlin, hmotnost nadzemní části rostlin, normalizovaný rozdílový vegetační index (NDVI), kvantový výtěžek fotosyntézy (QY), obsah dusičnanů v čerstvých listech salátu a přítomnost mykorhizních struktur.
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Stašková, Nicole
Literární část bakalářské práce zahrnuje obecnou charakteristiku ovoce, jeho vlivy na naše zdraví a obsah zdraví prospěšných látek (vitaminy, antioxidanty, minerální látky). Praktická část této bakalářské práce se zabývá analýzou ovoce (jablko, hruška, ananas, pomeranč, citron, grapefruit) a ovocných šťáv (100% pomerančová šťáva z koncentrátu, 100% pomerančová šťáva lisovaná za studena, Multivitaminová ovocná šťáva, Bio šťáva z černého rybízu (nefiltrovaná), 100% ananasová šťáva lisovaná za studena, 100% šťáva z růžového grapefruitu, Bio hrušková šťáva, Bio jablečná šťáva z koncentrátu). U všech vzorků byl analyzován obsah kyseliny askorbové metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Výsledky byly vyhodnoceny a sestaveny do tabulky i grafů a byly porovnány se zahraničními autory.

Viz též: podobná jména autorů
3 Stašková, Naděžda
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.