Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Úroveň cirkularity podniků v Irsku a Česku
Stříbrná, Veronika
Tato diplomová práce se zabývá cirkulární ekonomikou a její úrovní implementace v Irsku a České republice. V teoretické části jsou popsána východiska, ze kterých koncept vychází a vysvětluje její přínosy pro životní prostředí a udržitelný rozvoj. Zároveň jsou zde představeny odlišnosti oproti lineárnímu modelu ekonomiky. Práce dále popisuje nové strategie a programy Irska a České republiky, které zemím pomáhají při zavádění cirkulární ekonomiky. Analytická část práce je věnovaná analýze vývoje cirkulární ekonomiky v České republice a v Irsku. Nejdříve jsou v analýze použity obecné ukazatele na vývoj cirkularity, poté jsou vybrány ty, které jsou zaměřené na úroveň podniků. Hlavním cílem práce bylo představit cirkulární ekonomiku a vyhodnotit její vývoj v obou zemích a jejich podnicích.
HPLC v kontrole kvality potravních doplňků na bázi extraktů s kurkuminy
Stříbrná, Veronika ; Šatínský, Dalibor (vedoucí práce) ; Solich, Petr (oponent)
Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra analytické chemie Kandidát: Veronika Stříbrná Školitel: prof. RNDr. Dalibor Šatínský, Ph.D. Název diplomové práce: HPLC v kontrole kvality potravních doplňků na bázi extraktů s kurkuminy V této práci byla vyvinuta a validována HPLC metoda pro separaci a současné stanovení účinných látek piperinu, kurkuminu, demetoxykurkuminu a bisdemetoxykurkuminu. Tato HPLC metoda byla následně použita pro stanovení obsahu těchto látek ve vybraných doplňcích stravy a to jmenovitě: Kurkumin - piperin plus Vieste, Kurkumin-piperin komplex Natural Medicaments, Kurkuma: piperin Setaria, Cur-Cum Astina, Kurkumín Liftea, Kurkumin Advance a Curcumin turmeric. Výsledky měření byly na závěr porovnány s deklarovaným obsahem extraktu a vyhodnoceny v % jako kvalita potravního doplňku z hlediska deklarovaného množství. K analýze byla použita kolona Ascentis® Express RP-Amide 150 x 4,6 mm, částice 2,7 µm a předkolona Ascentis® RP-Amide 5 x 4,6 mm, částice 2,7 µm. Režim analýzy byl zvolen gradientový o délce analýzy 12,5 minuty s průtokem mobilní fáze 1,0 ml/min. Jako mobilní fáze byla vybrána směs 100% acetonitrilu s 0,1% kys. fosforečnou. Detekce probíhala pomocí DAD detektoru při vlnových délkách 280, 340 a 420nm. Klíčová slova: HPLC, piperin, kurkumin,...
HPLC v kontrole kvality potravních doplňků na bázi extraktů s kurkuminy
Stříbrná, Veronika ; Šatínský, Dalibor (vedoucí práce) ; Solich, Petr (oponent)
Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra analytické chemie Kandidát: Veronika Stříbrná Školitel: prof. RNDr. Dalibor Šatínský, Ph.D. Název diplomové práce: HPLC v kontrole kvality potravních doplňků na bázi extraktů s kurkuminy V této práci byla vyvinuta a validována HPLC metoda pro separaci a současné stanovení účinných látek piperinu, kurkuminu, demetoxykurkuminu a bisdemetoxykurkuminu. Tato HPLC metoda byla následně použita pro stanovení obsahu těchto látek ve vybraných doplňcích stravy a to jmenovitě: Kurkumin - piperin plus Vieste, Kurkumin-piperin komplex Natural Medicaments, Kurkuma: piperin Setaria, Cur-Cum Astina, Kurkumín Liftea, Kurkumin Advance a Curcumin turmeric. Výsledky měření byly na závěr porovnány s deklarovaným obsahem extraktu a vyhodnoceny v % jako kvalita potravního doplňku z hlediska deklarovaného množství. K analýze byla použita kolona Ascentis® Express RP-Amide 150 x 4,6 mm, částice 2,7 µm a předkolona Ascentis® RP-Amide 5 x 4,6 mm, částice 2,7 µm. Režim analýzy byl zvolen gradientový o délce analýzy 12,5 minuty s průtokem mobilní fáze 1,0 ml/min. Jako mobilní fáze byla vybrána směs 100% acetonitrilu s 0,1% kys. fosforečnou. Detekce probíhala pomocí DAD detektoru při vlnových délkách 280, 340 a 420nm. Klíčová slova: HPLC, piperin, kurkumin,...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.