Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv polyfenonu na vybrané biotransformační enzymy u myší
Skorkovská, Jana ; Skálová, Lenka (vedoucí práce) ; Boušová, Iva (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Jana Skorkovská Školitel: Prof. RNDr. Lenka Skálová, Ph.D. Název diplomové práce: Vliv polyfenonu na vybrané biotransformační enzymy u myší Zelený čaj se ve světě užívá již dlouhá století. Mezi hlavní látky v zeleném čaji patří polyfenolové sloučeniny, například katechiny. V poslední době jsou intenzivně studovány možné pozitivní účinky zeleného čaje a jeho obsahových látek na organismus. Mezi tyto účinky patří i možné snížení obezity a patologických stavů souvisejících s obezitou. Cílem této diplomové práce bylo studovat vliv podávání extraktu ze zeleného čaje (polyfenonu) na aktivitu a expresi vybraných biotransformačních enzymů u normálních a obézních myší. Měření byla provedena v subcelulárních frakcích homogenátu jater a tenkého střeva myších samců. Z 8 experimentálních skupin byly dvě skupiny kontrolní (skupina normálních a obézních myší bez podávání polyfenonu). Třem skupinám normálních myší a třem skupinám obézních myší by podáván polyfenon v krmivu v délce 3 nebo 28 dní ve dvou rozdílných koncentracích (0,1 a 0,01 %). Výsledky ukázaly, že třídenní podávání polyfenonu (v koncentraci 0,1 % v dietě) signifikantně zvýšilo aktivitu enzymu AKR1C u obézních myší. Polyfenon podávaný 28 dní v...
Vliv polyfenonu na vybrané biotransformační enzymy u myší
Skorkovská, Jana ; Skálová, Lenka (vedoucí práce) ; Boušová, Iva (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Jana Skorkovská Školitel: Prof. RNDr. Lenka Skálová, Ph.D. Název diplomové práce: Vliv polyfenonu na vybrané biotransformační enzymy u myší Zelený čaj se ve světě užívá již dlouhá století. Mezi hlavní látky v zeleném čaji patří polyfenolové sloučeniny, například katechiny. V poslední době jsou intenzivně studovány možné pozitivní účinky zeleného čaje a jeho obsahových látek na organismus. Mezi tyto účinky patří i možné snížení obezity a patologických stavů souvisejících s obezitou. Cílem této diplomové práce bylo studovat vliv podávání extraktu ze zeleného čaje (polyfenonu) na aktivitu a expresi vybraných biotransformačních enzymů u normálních a obézních myší. Měření byla provedena v subcelulárních frakcích homogenátu jater a tenkého střeva myších samců. Z 8 experimentálních skupin byly dvě skupiny kontrolní (skupina normálních a obézních myší bez podávání polyfenonu). Třem skupinám normálních myší a třem skupinám obézních myší by podáván polyfenon v krmivu v délce 3 nebo 28 dní ve dvou rozdílných koncentracích (0,1 a 0,01 %). Výsledky ukázaly, že třídenní podávání polyfenonu (v koncentraci 0,1 % v dietě) signifikantně zvýšilo aktivitu enzymu AKR1C u obézních myší. Polyfenon podávaný 28 dní v...
Vliv polyfenonu na vybrané biotransformační enzymy u myší
Skorkovská, Jana ; Skálová, Lenka (vedoucí práce) ; Boušová, Iva (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Jana Skorkovská Školitel: Prof. RNDr. Lenka Skálová, Ph.D. Název diplomové práce: Vliv polyfenonu na vybrané biotransformační enzymy u myší Zelený čaj se ve světě užívá již dlouhá století. Mezi hlavní látky v zeleném čaji patří polyfenolové sloučeniny, například katechiny. V poslední době jsou intenzivně studovány možné pozitivní účinky zeleného čaje a jeho obsahových látek na organismus. Mezi tyto účinky patří i možné snížení obezity a patologických stavů souvisejících s obezitou. Cílem této diplomové práce bylo studovat vliv podávání extraktu ze zeleného čaje (polyfenonu) na aktivitu a expresi vybraných biotransformačních enzymů u normálních a obézních myší. Měření byla provedena v subcelulárních frakcích homogenátu jater a tenkého střeva myších samců. Z 8 experimentálních skupin byly dvě skupiny kontrolní (skupina normálních a obézních myší bez podávání polyfenonu). Třem skupinám normálních myší a třem skupinám obézních myší by podáván polyfenon v krmivu v délce 3 nebo 28 dní ve dvou rozdílných koncentracích (0,1 a 0,01 %). Výsledky ukázaly, že třídenní podávání polyfenonu (v koncentraci 0,1 % v dietě) signifikantně zvýšilo aktivitu enzymu AKR1C u obézních myší. Polyfenon podávaný 28 dní v...
Vliv polyfenonu na vybrané biotransformační enzymy u myší
Skorkovská, Jana ; Skálová, Lenka (vedoucí práce) ; Boušová, Iva (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Jana Skorkovská Školitel: Prof. RNDr. Lenka Skálová, Ph.D. Název diplomové práce: Vliv polyfenonu na vybrané biotransformační enzymy u myší Zelený čaj se ve světě užívá již dlouhá století. Mezi hlavní látky v zeleném čaji patří polyfenolové sloučeniny, například katechiny. V poslední době jsou intenzivně studovány možné pozitivní účinky zeleného čaje a jeho obsahových látek na organismus. Mezi tyto účinky patří i možné snížení obezity a patologických stavů souvisejících s obezitou. Cílem této diplomové práce bylo studovat vliv podávání extraktu ze zeleného čaje (polyfenonu) na aktivitu a expresi vybraných biotransformačních enzymů u normálních a obézních myší. Měření byla provedena v subcelulárních frakcích homogenátu jater a tenkého střeva myších samců. Z 8 experimentálních skupin byly dvě skupiny kontrolní (skupina normálních a obézních myší bez podávání polyfenonu). Třem skupinám normálních myší a třem skupinám obézních myší by podáván polyfenon v krmivu v délce 3 nebo 28 dní ve dvou rozdílných koncentracích (0,1 a 0,01 %). Výsledky ukázaly, že třídenní podávání polyfenonu (v koncentraci 0,1 % v dietě) signifikantně zvýšilo aktivitu enzymu AKR1C u obézních myší. Polyfenon podávaný 28 dní v...

Viz též: podobná jména autorů
1 Skorkovská, Julie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.