Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv úrovně odchovu a věku při prvním otelení na výkonnost a dlouhověkost dojnic holštýnského skotu
SMRČINA, Tomáš
Tato práce se zabývá vlivem úrovně odchovu a věku při prvním otelení na výkonost a dlouhověkost dojnic holštýnského skotu v zemědělském podniku ZD Krásná Hora nad Vltavou a.s. Mezi sledované ukazatele u dojnic holštýnského skotu patřily množství mléka za první laktaci v kg, funkční dlouhověkost v kg mléka, funkční dlouhověkost ve dnech a dlouhověkost ve dnech. Z výsledků sledovaného stáda lze usoudit, že prodloužení věku při prvním otelení je statisticky významné na množství mléka za 1. laktaci, funkční dlouhověkost v kg mléka, funkční dlouhověkost ve dnech a dlouhověkost ve dnech. Oproti tomu nebyl zjištěn statisticky významný vliv hmotnosti na sledované ukazatele. Ve sledovaném stádu dosáhly nejvyšší dlouhověkosti dojnice, které byly vyřazeny pro těžký porod, zároveň dosáhly nejvyšší mléčné užitkovosti za funkční dlouhověkost v kg mléka a byl u nich zjištěn nejvyšší průměr v pořadí laktací za život.
Problematika sběru biologicky rozložitelného odpadu (BRO) v regionech ČR.
SMRČINA, Tomáš
Cílem bakalářské práce je popsat problematiku biologicky rozložitelných odpadů (dále jen BRO), včetně jejího legislativního nařízení a možností, jak BRO dále využít jako bez zátěžové produkty. Jádrem práce je na základě současného svozu komunálního odpadu sestavit logistický model pro svoz zemědělských BRO. Návrh kompostárny pro město Milevsko a jeho spádové obce je proveden dle získaných hodnot z výpočtů. V návrhu kompostárny byly použity hodnoty související s množstvím vyprodukovaného BRO ve městě Milevsko v roce 2010. S ohledem na získané výsledky bylo provedeno ekonomické zhodnocení nákladů a výnosů pro zřízenou kompostárnu a její návratnost v dalších letech. Pro Milevsko je toto téma aktuální, jelikož v tomto městě není tato problematika v současné době vůbec řešena. Získané poznatky z ekonomického výsledku návrhu kompostárny jsou shrnuty v závěru práce.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.