Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mléko a mléčné výrobky ve stravě mládeže ve věku 11 - 15 let na Základní škole Domažlice, Komenského 17
Rybárová, Petra ; Váchová, Alena (vedoucí práce) ; Kovaříková, Miroslava (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na téma Mléko a mléčné výrobky ve stravě žáků ve věku 11 - 15 let. Teoretická část se z obecného hlediska zabývá chemickou skladbou mléka a charakterizuje vybrané druhy mléčných výrobků spolu s jejich účinky na lidské zdraví. Praktická část je zaměřena na výzkum, zda existují statisticky významné rozdíly v konzumaci mléka a mléčných výrobků z hlediska genderu, věku a přístupu k mléku a mléčným výrobkům v rodinách. Výzkum se dále zabývá zjištěním úrovně znalostí probandů o složení a vlivu mléka na lidský organismus. Výzkumný vzorek tvoří 240 žáků ze Základní školy Domažlice, Komenského 17. Výsledky ukazují, že gender, věk ani přístup k mléku a mléčným výrobkům v rodinách nemají vliv na konzumaci mléka a mléčných výrobků jednotlivých probandů. Na základě zjištěných faktů je navržena edukační jednotka, jejíž cílem je zvýšení povědomí žáků 2. stupně základních škol o mléce.
Mléko a mléčné výrobky ve stravě mládeže ve věku 11 - 15 let na Základní škole Domažlice, Komenského 17
Rybárová, Petra ; Váchová, Alena (vedoucí práce) ; Kovaříková, Miroslava (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na téma Mléko a mléčné výrobky ve stravě žáků ve věku 11 - 15 let. Teoretická část se z obecného hlediska zabývá chemickou skladbou mléka a charakterizuje vybrané druhy mléčných výrobků spolu s jejich účinky na lidské zdraví. Praktická část je zaměřena na výzkum, zda existují statisticky významné rozdíly v konzumaci mléka a mléčných výrobků z hlediska genderu, věku a přístupu k mléku a mléčným výrobkům v rodinách. Výzkum se dále zabývá zjištěním úrovně znalostí probandů o složení a vlivu mléka na lidský organismus. Výzkumný vzorek tvoří 240 žáků ze Základní školy Domažlice, Komenského 17. Výsledky ukazují, že gender, věk ani přístup k mléku a mléčným výrobkům v rodinách nemají vliv na konzumaci mléka a mléčných výrobků jednotlivých probandů. Na základě zjištěných faktů je navržena edukační jednotka, jejíž cílem je zvýšení povědomí žáků 2. stupně základních škol o mléce.
Motorická výkonnost venkovské a městské mládeže ve věku 9 - 11 let
RYBÁROVÁ, Petra
Tématem této práce je porovnání antropometrických měření a motorické výkonnosti u dětí ve věku 9 - 11 let z měst a vesnic. Výsledky antropometrických měření a zjištěné hodnoty ve vybraných motorických testech jsou porovnány s tabulkami, které byly přepočítány na normy, standardy, s využitím desetistupňové bodovací stupnice u motorických testů. Statistická významnost zjištěných hodnot, rozdíly mezi oběma testovanými skupinami probandů je vyhodnocena t-testem.
Prvotní ocenění dlouhodobých hmotných aktiv podle IFRS v porovnání s US GAAP a českými účetními předpisy
Rybářová, Petra ; Vašek, Libor (vedoucí práce) ; Fischer, René (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá dlouhodobými hmotnými aktivy. Cílem mé práce je vytvořit ucelený pohled na specifika prvotního ocenění dlouhodobých hmotných aktiv a úpravu následných výdajů podle IFRS ve srovnání s U. S. GAAP a českými účetními předpisy. Specifika oceňování vycházejí ze způsobů pořízení aktiv. Práce je rozdělena na tři stěžejní části. První část zahrnuje dlouhodobá hmotná aktiva v kontextu všech uvažovaných pravidel. Ve druhé části se zabývám prvotním oceněním dlouhodobého hmotného majetku pořízeného různými způsoby primárně dle IFRS v porovnání s U. S. GAAP a českými účetními předpisy. Ve třetí části se věnuji následným výdajům vynaloženým na již dříve pořízená aktiva.
Specifika biologických aktiv v účetnictví českého zemědělského podniku
Rybářová, Petra ; Dvořáková, Dana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá biologickými aktivy. Cílem práce je vytvoření uceleného pohledu na specifika oceňování a účetního zachycení biologických aktiv v podmínkách českého zemědělského podniku. Specifika vycházejí z biologického charakteru zemědělské výroby a dalších charakteristik zemědělské činnosti. Práce je rozdělena na tři stěžejní části. První a druhá část zahrnují oběžná a dlouhodobá biologická aktiva v podrobnějším členění na živočišnou a rostlinnou výrobu. Třetí část obsahuje praktickou ukázku oceňování a účetního zachycení živočišné výroby v konkrétním českém zemědělském podniku.

Viz též: podobná jména autorů
5 Rybárová, Petra
5 Rybářová, Petra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.