Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv bezmikrobního prostředí na vývoj senzibilizace a tolerance k hlavní složce březového pylu Bet v 1 u myší
Kozáková, Hana ; Repa, A. ; Štěpánková, Renata ; Hrnčíř, Tomáš ; Hudcovic, Tomáš ; Tlaskalová, Helena ; Pollak, A. ; Wiedermann, U.
Březový pyl patří mezi nejrozšířenější vzduchem šířené alergeny střední a severní Evropy. Vliv střevní mikroflóry na senzibilizaci a navození slizniční toleranci k hlavní alergizující komponentě březového pylu - Bet v 1, dosud studován nebyl. Bezmikrobní a konvenční myši byly sondovány Bet v 1 intragastricky a intranasálně a po té byly senzitizovány subkutálně Bet v 1. Byla navozena tolerance nezávisle na přítomnosti bakterií, která se odrazila ve snížené hladině IgE a změněné cytokinové produkci
Vnímavost k navození nazální a orální tolerance je nezávislá na přítomnosti mikroflóry
Repa, A. ; Kozáková, Hana ; Hudcovic, Tomáš ; Štěpánková, Renata ; Hrnčíř, Tomáš ; Tlaskalová, Helena ; Pollak, A. ; Wiedermann, U.
Vliv střevní mikroflóry na navození slizniční tolerance k pylu břízy byl studován na myším modelu. Bezmikrobní a konvenční myši kmene BALB/c byly sondovány Bet v 1 intragastricky a intranasálně a po té byly senzitizovány subkutálně Bet v 1. Byla navozena tolerance nezávisle na přítomnosti bakterií, která se odrazila ve snížené hladině IgE a změněné cytokinové produkci. Důležitost přítomnosti střevní mikrofóry při navození slizniční tolerance u bezmikrobních myších je stále předmětem debaty

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.