Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv některých parametrů na kavitační vlastnosti dýzy v zařízení pro synergické spojení hydrodynamické kavitace a nízkoteplotního plazma
Petráček, Michael ; Balko, Marek (oponent) ; Rudolf, Pavel (vedoucí práce)
Kavitace je fyzikální jev, při kterém vlivem nízkého tlaku dochází v kapalině k tvorbě bublin páry. Ačkoliv je obecně vnímaná jako nežádoucí a je snaha ji z procesů odstranit (např. provoz turbín nebo čerpadel), ukazuje se, že v některých případech může být užitečná. Takovým případem může být její využití v čištění vody, kdy může sloužit jako důležitý článek v zefektivnění celého procesu.
Řízená tvorba bublin
Petráček, Michael ; Himr, Daniel (oponent) ; Rudolf, Pavel (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá chováním bublin v přesycených roztocích. V první části je popsán mechanismus vzniku bubliny, jejich růst a pohyb v kapalině. V druhé části jsou porovnány výsledky experimentu s teoretickým výpočtem.
Vliv některých parametrů na kavitační vlastnosti dýzy v zařízení pro synergické spojení hydrodynamické kavitace a nízkoteplotního plazma
Petráček, Michael ; Balko, Marek (oponent) ; Rudolf, Pavel (vedoucí práce)
Kavitace je fyzikální jev, při kterém vlivem nízkého tlaku dochází v kapalině k tvorbě bublin páry. Ačkoliv je obecně vnímaná jako nežádoucí a je snaha ji z procesů odstranit (např. provoz turbín nebo čerpadel), ukazuje se, že v některých případech může být užitečná. Takovým případem může být její využití v čištění vody, kdy může sloužit jako důležitý článek v zefektivnění celého procesu.
Řízená tvorba bublin
Petráček, Michael ; Himr, Daniel (oponent) ; Rudolf, Pavel (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá chováním bublin v přesycených roztocích. V první části je popsán mechanismus vzniku bubliny, jejich růst a pohyb v kapalině. V druhé části jsou porovnány výsledky experimentu s teoretickým výpočtem.

Viz též: podobná jména autorů
5 Petráček, Marek
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.