Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Design automatizovaného externího defibrilátoru
Pernicová, Helena ; Rubínová, Dana (oponent) ; Sládek, Josef (vedoucí práce)
Bakalářská práce předkládá design automatizovaného externího defibrilátoru (AED). Cílem je navrhnout moderní produkt splňující požadavky trhu a použitelnosti. Na základě rešerše byl stanoven cíl, zohlednit nejpotřebnější prostředí výskytu léčitelné srdeční arytmie, tedy místa pobytu. Design zohledňuje kontext obytných zařízení a automobilové přepravy pro „first respondery“. Zaměření na intuitivní interakci bylo středobodem procesu navrhování a významným přínosem této práce je právě srozumitelnost. Pro jednoduchou interakci jsou navrhnuty i speciální elektrody.
Design automatizovaného externího defibrilátoru
Pernicová, Helena ; Rubínová, Dana (oponent) ; Sládek, Josef (vedoucí práce)
Bakalářská práce předkládá design automatizovaného externího defibrilátoru (AED). Cílem je navrhnout moderní produkt splňující požadavky trhu a použitelnosti. Na základě rešerše byl stanoven cíl, zohlednit nejpotřebnější prostředí výskytu léčitelné srdeční arytmie, tedy místa pobytu. Design zohledňuje kontext obytných zařízení a automobilové přepravy pro „first respondery“. Zaměření na intuitivní interakci bylo středobodem procesu navrhování a významným přínosem této práce je právě srozumitelnost. Pro jednoduchou interakci jsou navrhnuty i speciální elektrody.
Smyslové vnímání u lidí trpících celiakií
Pernicová, Helena
Cílem bakalářské práce bylo vypracování literární rešerše zabývající se senzorickým vnímáním u lidí, kteří trpí onemocněním zvané celiakie. První kapitola je věnovaná charakteristice tohoto onemocnění a mechanismu působení této nemoci na lidský organismus. V další kapitole je vysvětleno, co znamená pojem lepek, bezlepková dieta, jaké potraviny jsou či nejsou vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku, a taktéž je zde zařazena problematika často diskutovaných mýtů o celiakii. Práce dále popisuje senzorické vnímání jedince a jednotlivé vlivy působící na senzorické hodnocení a pojednává o možném rozdílu senzorického vnímání u zdravého člověka a osoby trpící celiakií. V rámci tohoto tématu je zohledněn přínos nových chutí v souvislosti se zařazováním nových potravin do stravy. V návaznosti na toto pojednání je součástí této práce i zpracovaný průzkum zabývající se právě danou rozdílností v chuti bezlepkových výrobků u celiaků a lidí bez dané diety.
Hodnocení bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny
Pernicová, Helena
Cílem diplomové práce „Hodnocení bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny“ bylo navržení receptur pro přípravu bezlepkového chleba. Na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně bylo vyrobeno 10 chlebů s přídavkem 3 %, 6 % a 9 % jablečné, lněné a makové vlákniny. Byl vyhodnocen pekařský pokus, stanovena pevnost po uplynutí 24 h a 48 h po upečení a provedena senzorická analýza za současného porovnání hodnocení panelu celiaků a osob bez dietního omezení. Senzoricky nejpřijatelnější byl vzorek s přídavkem 3 % lněné vlákniny. Byl zjištěn statisticky průkazný rozdíl mezi hodnocením posuzovatelů s celiakií v parametrech pórovitosti, barvy kůrky a celkovém dojmu bezlepkového chleba.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.