Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Nutritional factors in etiopathogenesis of Alzheimer's disease
Park, Hyojung ; Hronek, Miloslav (vedoucí práce) ; Rathouská, Jana (oponent)
2. ABSTRAKT Alzheimerova choroba (AD) je genetická, progresivní, neurodegenerativní porucha. AD je zodpovědná za velkou většinu případů demence a rostoucí prevalence onemocnění na celém světě je hlavním problémem veřejného zdraví. Tento dokument poskytuje důkazy z epidemiologických studií, které přibývají, že dieta a výživa patří k mnoha potenciálním rizikovým faktorům, které jsou zkoumány v souvislosti s rozvojem AD. Tyto faktory úzce souvisejí s naším způsobem života, s tím, co jíme, as patofyziologií, která může změnit a zabránit v našich každodenních činnostech. Vzhledem k tomu, že v současné době neexistuje žádná účinná a ověřená léčba nebo preventivní opatření pro AD, stále více se zaměřuje na prevenci onemocnění obecně a na zdravou výživu zvláště. Aby se snížila pravděpodobnost rozvoje AD, měla by být preventivní intervence zahájena co nejdříve. Vzhledem k neurodegenerativním charakteristikám tohoto stavu je třeba vzít v úvahu přiměřenou dietu, protože má ochranné i preventivní výhody. Patří mezi ně kofein, isoflavonové fytoestrogeny, polyfenoly, vitamín B, vitamín D, antioxidační vitamíny (vitamíny C, E, betakaroten), minerální látky (vyhněte se mědi, železu a hliníku), nenasycené mastné kyseliny, vitamín B a vitamín D. Existují důkazy, že DASH, středomořská a ketogenní dieta mohou zabránit a...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.