Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Tepelné vlastnosti vysokohodnotného betonu s vláknovou výztuží
Pecháčková, Kateřina ; Krouská, Jitka (oponent) ; Zmeškal, Oldřich (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na studium tepelných vlastností vysokohodnotných betonů s vláknovou výztuží HPFRC (High Performance Fiber Reinforced Concrete). Dané kompozity jsou založeny na kombinaci ocelových a polymerních vláken. Mezi typické vlastnosti těchto materiálů patří vysoká mechanická pevnost, odolnost vůči vodě a pronikání solí. HPFRC jsou využívány ve stavebnictví především ke konstrukci výškových budov. Ke studiu termofyzikálních veličin byla využita diferenciální tranzientní metoda. V teoretické části práce byly popsány druhy betonů, jejich výroba a vlastnosti. Dále byly v práci definovány termofyzikální veličiny a metody jejich stanovení (stacionární a tranzientní metody, termická analýza). Cílem práce bylo stanovit tepelné vlastnosti, konkrétně tepelnou a teplotní vodivost a měrnou tepelnou kapacitu. Výsledky diplomové práce mohou odhalit změny ve složení studovaných materiálů a rovněž kritické teploty pro poškození daných materiálů.
Studium tepelných vlastností sacharózy
Pecháčková, Kateřina ; Lucie, Trhlíková (oponent) ; Zmeškal, Oldřich (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na studium tepelných vlastností materiálů, které se využívají k akumulaci tepla na bázi fázové přeměny. Jedná se především o alkoholy cukrů (mannitol, erythritol), resp. o sacharidy (sacharóza). Tepelné vlastnosti, konkrétně tepelná a teplotní vodivost a měrná tepelná kapacita byly měřeny v širokém intervalu teplot zahrnujícím přeměnu z pevné do kapalné fáze v celém objemu látky. Ke studiu teplotních závislostí tepelných vlastností byly využity tranzientní metody, které umožňují stanovit difúzní a relaxační čas, teplotní absorpční koeficient a parametr charakterizující vlastnosti zdroje vycházející z fraktálního modelu přenosu tepla (tvar a způsob ohřevu vzorku). Z těchto veličin byly stanoveny tepelné parametry pro definovaný ideální zdroj tepla (planární) a definovaný ideální ohřev (skokový). V práci jsou prezentovány výsledky pro tři vzorky sacharózy vyrobené v opavském cukrovaru (nerafinovaný, rafinovaný, čistý). Byly studovány rozdíly v jejich tepelných vlastnostech. Kromě toho byly studiu podrobeny i tepelné vlastnosti roztoků čistého (komerčního) cukru v destilované vodě pro různé koncentrace (1:1, 3:1, 1:3). Výsledky předložené bakalářské práce mohou být použity k efektivnějšímu využití tepelné energie při vytápění bytů, a to jak s využitím roztoků, které mají větší tepelnou kapacitu než voda, tak i s využitím fázové přeměny.
Tepelné vlastnosti vysokohodnotného betonu s vláknovou výztuží
Pecháčková, Kateřina ; Krouská, Jitka (oponent) ; Zmeškal, Oldřich (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na studium tepelných vlastností vysokohodnotných betonů s vláknovou výztuží HPFRC (High Performance Fiber Reinforced Concrete). Dané kompozity jsou založeny na kombinaci ocelových a polymerních vláken. Mezi typické vlastnosti těchto materiálů patří vysoká mechanická pevnost, odolnost vůči vodě a pronikání solí. HPFRC jsou využívány ve stavebnictví především ke konstrukci výškových budov. Ke studiu termofyzikálních veličin byla využita diferenciální tranzientní metoda. V teoretické části práce byly popsány druhy betonů, jejich výroba a vlastnosti. Dále byly v práci definovány termofyzikální veličiny a metody jejich stanovení (stacionární a tranzientní metody, termická analýza). Cílem práce bylo stanovit tepelné vlastnosti, konkrétně tepelnou a teplotní vodivost a měrnou tepelnou kapacitu. Výsledky diplomové práce mohou odhalit změny ve složení studovaných materiálů a rovněž kritické teploty pro poškození daných materiálů.
Studium tepelných vlastností sacharózy
Pecháčková, Kateřina ; Lucie, Trhlíková (oponent) ; Zmeškal, Oldřich (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na studium tepelných vlastností materiálů, které se využívají k akumulaci tepla na bázi fázové přeměny. Jedná se především o alkoholy cukrů (mannitol, erythritol), resp. o sacharidy (sacharóza). Tepelné vlastnosti, konkrétně tepelná a teplotní vodivost a měrná tepelná kapacita byly měřeny v širokém intervalu teplot zahrnujícím přeměnu z pevné do kapalné fáze v celém objemu látky. Ke studiu teplotních závislostí tepelných vlastností byly využity tranzientní metody, které umožňují stanovit difúzní a relaxační čas, teplotní absorpční koeficient a parametr charakterizující vlastnosti zdroje vycházející z fraktálního modelu přenosu tepla (tvar a způsob ohřevu vzorku). Z těchto veličin byly stanoveny tepelné parametry pro definovaný ideální zdroj tepla (planární) a definovaný ideální ohřev (skokový). V práci jsou prezentovány výsledky pro tři vzorky sacharózy vyrobené v opavském cukrovaru (nerafinovaný, rafinovaný, čistý). Byly studovány rozdíly v jejich tepelných vlastnostech. Kromě toho byly studiu podrobeny i tepelné vlastnosti roztoků čistého (komerčního) cukru v destilované vodě pro různé koncentrace (1:1, 3:1, 1:3). Výsledky předložené bakalářské práce mohou být použity k efektivnějšímu využití tepelné energie při vytápění bytů, a to jak s využitím roztoků, které mají větší tepelnou kapacitu než voda, tak i s využitím fázové přeměny.
SPECIFIKA PREVENCE ŠIKANY NA 1. STUPNI ZŠ
PECHÁČKOVÁ, Kateřina
Bakalářská práce se zabývá problematikou šikany na 1. stupni základních škol. Úvodní kapitoly popisují charakteristiku fenoménu šikany a možnosti prevence na 1. stupni základních škol. Praktická část se opírá o kvantitativní výzkum, který byl proveden mezi učiteli základních škol v okrese Tábor. Výstupem této části bylo zjistit, zda školy věnují pozornost prevenci šikany, zda existují již na 1. stupni ZŠ nějaká preventivní opatření proti šikaně a jestli učitelé ve vyučování využívají preventivní metody proti šikaně. Také byl poveden průzkum mezi žáky prvního stupně základní školy, který měl zjistit, jestli žáci rozumí slovu šikana. Výsledky výzkumu jsou graficky zobrazeny a vyhodnoceny. Závěr praktické části obsahuje doporučení k prevenci šikany.
Problematika šikany na 1. stupni ZŠ
PECHÁČKOVÁ, Kateřina
Diplomová práce se zabývá problematikou šikany na 1. stupni základních škol mezi dětmi. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V práci bylo užito citace předních odborníků na šikanu u nás i v zahraničí. V teoretické části se budu zabývat vymezením a vysvětlením základních pojmů. Zaměřím se na sledování příčin tohoto sociálně patologického jevu. Nejprve popíšu teorii šikany, projevy a příčiny šikany, její průvodní znaky, rizika, šíření, formy a následky. Dále se budu věnovat charakteristice osobnosti agresora a obětem šikany a jejich rodinám. Závěr teoretické části bude pojednávat o prevenci šikany a zvládání tohoto problému. V praktické části se prostřednictvím dotazníků pokusím zmapovat současnou situaci ve školách. Praktická část je tvořena výzkumným šetřením, které bylo provedeno na čtyřech základních školách a zúčastnilo se jej 282 respondentů. Dotazníky jsem použila na 1. stupni základních škol, ve třetí, čtvrté a páté třídě. Výsledky výzkumného šetření jsou graficky znázorněny a vyhodnoceny. Tato práce je určena zejména všem stávajícím i budoucím učitelům a rodičům všech dětí, jelikož žádné dítě není imunní vůči těmto problémům.

Viz též: podobná jména autorů
2 Pecháčková, Karolina
6 Pecháčková, Kateřina
2 Pecháčková, Klára
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.