Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Isolace mikroorganismů z mlék a mléčných výrobků schopných tvořit biogenní aminy
Přichystalová, Jitka
Cílem této disertační práce Isolace mikroorganismů z mlék a mléčných výrobků schopných biogenní aminy bylo izolovat čisté kultury mikroorganismů rodu Enterococcus a koliformních bakterií z mlék a sýrů a testovat je pro schopnost dekarboxylovat aminokyseliny. Izolované kmeny bakterií byly identifikovány a testovány na dekarboxylasovou aktivitu pro různé aminokyseliny (lysin, histidin, tyrosin, tryptamin, ornitin, fenylalanin a arginin) při 4 teplotách kultivace. V závěru experimentu byla u enterokoků testována přítomnost genu pro tyrosindekarboxylasu pomocí PCR. Identifikace odhalila větší variabilitu mikroorganismů u sýrů oproti mléku. Testování dekarboxylasové aktivity ukázalo, že kmeny rodu Enterococcus byly schopny dekarboxylovat aminokyseliny tyrosin a arginin. Koliformní bakterie dekarboxylovaly arginin, tyrosin, ornitin, lysin a histidin. Následná PCR pak potvrdila schopnost enterokoků produkovat tyramin.

Viz též: podobná jména autorů
3 Přichystalová, Jana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.