Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vlastnosti nízkolegovaných ocelí za snížených teplot
Doležal, Petr ; Pálka, Stanislav (oponent) ; Záděra, Antonín (vedoucí práce)
Cílem práce byl výzkum v oblasti struktury a vlastností nízkolegovaných ocelí používaných za snížených teplot. Práce byla zaměřena zejména do oblasti tepelného zpracování a chemického složení kovu a jejich vlivu na hodnoty nárazové práce a tvrdosti. Na základě výsledků experimentu bylo navrženo chemické složení oceli a režim jejího tepelného zpracování.
Historie vývoje žáruvzdorných ocelí a superslitin
Pešina, Jan ; Záděra, Antonín (oponent) ; Pálka, Stanislav (vedoucí práce)
Součásti, pracující v oblasti tepelného zpracování v petrochemii, případně v leteckém průmyslu, jsou velmi často vystaveny působení korozních vlivů a napětí za teplot přesahujících 800 °C. Dynamický rozmach této produkce vedl k postupnému vývoji stále lepších materiálů. Tato práce mapuje vývoj ocelí od začátku 20. stol. až do dnes.
Vlastnosti nízkolegovaných ocelí za snížených teplot
Doležal, Petr ; Pálka, Stanislav (oponent) ; Záděra, Antonín (vedoucí práce)
Cílem práce byl výzkum v oblasti struktury a vlastností nízkolegovaných ocelí používaných za snížených teplot. Práce byla zaměřena zejména do oblasti tepelného zpracování a chemického složení kovu a jejich vlivu na hodnoty nárazové práce a tvrdosti. Na základě výsledků experimentu bylo navrženo chemické složení oceli a režim jejího tepelného zpracování.
Historie vývoje žáruvzdorných ocelí a superslitin
Pešina, Jan ; Záděra, Antonín (oponent) ; Pálka, Stanislav (vedoucí práce)
Součásti, pracující v oblasti tepelného zpracování v petrochemii, případně v leteckém průmyslu, jsou velmi často vystaveny působení korozních vlivů a napětí za teplot přesahujících 800 °C. Dynamický rozmach této produkce vedl k postupnému vývoji stále lepších materiálů. Tato práce mapuje vývoj ocelí od začátku 20. stol. až do dnes.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.