Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití méně známých druhů ovoce pro výrobu nápojů
Oherová, Kristýna
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie Zahradnické fakulty v Lednici. V literární části práce jsou definovány netradiční ovocné druhy a jejich zdravotní význam. V ostatních kapitolách je popsáno několik druhů netradičního ovoce a možnosti jejich zpracování. V experimentální části jsou výsledky vyhodnocení plodů zimolezu, aronie a hlohu peřenoklaného v čerstvém stavu, hodnoty antioxidační kapacity, je popsána samotná výroba nápojů, vyhodnocení hotových nápojů a výsledky senzorické analýzy. Antioxidační kapacita se stanovovala pomocí metod FRAP a DPPH.
Šlechtění révy vinné - historie a vývoj
Oherová, Kristýna
Šlechtění je tvůrčí činnost, které vděčíme za získávání nových odrůd. Šlechtitelské cíle jsou různorodé. Mezi časté cíle, o které šlechtitelé u révy vinné usilují, patří odolnost vůči houbovým chorobám, škůdcům a mrazu nebo vysoká kvalita vína a hroznů. Z historického hlediska se nejprve používaly klasické šlechtitelské metody, až teprve molekulární genetika přinesla nové a modernější poznatky a stala se velkým přínosem pro tuhle činnost. Zejména metody využívání molekulárních markerů řadíme v současné době mezi nejpoužívanější a nejmodernější. Díky těmto metodám šlechtitelé mohou snadněji dosáhnout svých cílů.

Viz též: podobná jména autorů
1 Oherová, Kateřina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.