Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnoceni investičního záměru
Jelínek, Michal ; Nováčková, Eva (oponent) ; Luňáček, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá komplexním ekonomickým vyhodnocením investičního projektu týkajícího se nákupu obráběcího stroje. Na základě zpracované literární rešerše jsou tyto poznatky aplikovány na sledovaný investiční projekt. Ekonomická efektivit projektu je vypočítána pomocí zjištěných peněžních toků, diskontní míry a statických a dynamických metod. Následně jsou identifikována rizika projektu a jejich významnost. V závěru práce jsou výsledky sumarizovány a je uvedeno doporučení, zda projekt realizovat č nikoli.
Metody plánování a řízení režijních nákladů vybrané komponenty
Nováčková, Eva ; Tesař, Rostislav (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na režijní náklady a kalkulaci vybraného produktu. Jsou zde řešeny hodinové sazby, návrh nové aktualizované kalkulace a kroky vedoucí k této aktualizaci. Zabývá se možnými přínosy a vlivem navržené změny na hospodaření společnosti. Práce také obsahuje teoretické poznatky k zpracovávaným oblastem.
Metody plánování a řízení režijních nákladů vybrané komponenty
Nováčková, Eva ; Tesař, Rostislav (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na režijní náklady a kalkulaci vybraného produktu. Jsou zde řešeny hodinové sazby, návrh nové aktualizované kalkulace a kroky vedoucí k této aktualizaci. Zabývá se možnými přínosy a vlivem navržené změny na hospodaření společnosti. Práce také obsahuje teoretické poznatky k zpracovávaným oblastem.
Hodnoceni investičního záměru
Jelínek, Michal ; Nováčková, Eva (oponent) ; Luňáček, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá komplexním ekonomickým vyhodnocením investičního projektu týkajícího se nákupu obráběcího stroje. Na základě zpracované literární rešerše jsou tyto poznatky aplikovány na sledovaný investiční projekt. Ekonomická efektivit projektu je vypočítána pomocí zjištěných peněžních toků, diskontní míry a statických a dynamických metod. Následně jsou identifikována rizika projektu a jejich významnost. V závěru práce jsou výsledky sumarizovány a je uvedeno doporučení, zda projekt realizovat č nikoli.
Zdraví prospěšné látky ve víně
Nováčková, Eva
ABSTRAKT Víno obsahuje více než tisíc látek, některé z nich nebyly ještě přesně analyzovány. Valná většina těchto látek pochází z hroznu jakožto výrobní suroviny vína. Další vznikají během zpracování, jiné se částečně nebo úplně odbourávájí. Víno se z 80% až 90% skládá z vody. Druhou největší složkou je etylalkohol. Stejně jako u vody i u etylalkoholu kolísá jeho množství v závislosti na druhu vína. Důležitou součástí vína jsou cukry -- glukóza a fruktóza. Na jejich množství závisí charakter vína, od suchého, s malým množstvím cukrů, až po velmi sladká vína. Velmi důležitý je také obsah kyselin. Území České republiky se rozkládá severněji a má chladnější počasí než většina území, na kterých se víno pěstuje, proto mají naše vína dostatek priřozených kyselin. Ve víně můžeme najít všech 13 minerálů, ktero jsou pro lidský život nezbytné, zejména draslík, železo, vápník, fosfor a měď. Důležitý je také obsah vitamínů, nejvíce skupiny B, značné množství provitaminu A, vitaminu C a E. Zcela nepatrně se vyskytují v hroznovém víně také bílkoviny a tuky. Dále se do vína některé látky přidávají nebo se do hroznů dostávají při ošetřování. Jako například oxid siřičitý, který je nutný ke konzervaci vína. V průběhu staletí bylo víno považováno nejen za pochutinu, nýbrž i za lék. Složilo též jako potravina, zpravidla se míchalo s vodou a zaháněla se jím žízeň, což mohlo být mnohdy hygieničtější, než pít samotnou vodu. Zájem současných lékařů o víno není náhodný, ale je založen na pozorování zdravotního stavu lidí konzumujících pravidelně víno ve srovnání s abstinenty. O prospěšnosti přiměřeného množství vína pojednává řada výkumů a publikací.

Viz též: podobná jména autorů
4 NOVÁČKOVÁ, Eliška
4 Nováčková, Eliška
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.