National Repository of Grey Literature 3 records found  Search took 0.01 seconds. 
Living in the suburbs
Nováčková, Karla ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor) ; Pěnčík, Jan (advisor)
The subject of my bachelor's thesis is to design a residential building on the outskirts of Brno. The building site is located on the outskirts of Líšeň, in a lucrative area near Mariánské valley. During the process it was necessary to consider the specific northern slope of the building site and thus make maximum use of a limited amount of natural light. I designed a house with seven housing units, common areas and commercial space. The apartment complex consists of two buildings. The main one has an L-shaped floor plan and there are all housing units, including garages, cellars and technical facilities. The second building is also L-shaped, but this time frontal viewed, there is a commercial space with a glass wall to the main street, space for facilities and on the roof there is a spacious walking terrace for social life and a small common room. The two objects together create a semi-public space. This courtyard is optically separated from the busy streets by the buildings themselves. There is greenery and the space is ideal for young families with small children. Another widely used space will be the garden, a strip of greenery left in the southern part of the plot. The residential building itself is very indented in terms of material. Four terraces and three atriums are taken from the whole mass of the letter L, which creates a private outdoor space for the residents. Terraces and atriums are only in the maisonettes, so that even bedsits located on the ground floor have a private outdoor seating area. There are also ground-floor terraces, which are accessible from each living room. The construction is actually a wall system made of Porotherm bricks. Ferroconcrete columns are used in the underground parking spaces. Horizontal load-bearing structures are ferroconcrete monolithic ceilings. The material solution is clean and simple. The façade is light grey with a concrete screed on the plinth and anthracite-colored doors and window frames.
Sport hall and its facilities for the elementary school Hudcova 35, Brno
Nováčková, Karla ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The assignment of the diploma thesis is a continuation of the urbanistic-architectural study, which deals with the unused area in Medlánky as a whole. Both residential development and public amenities were proposed for the area. One of the main objects of the study was the sports hall, which is the subject of the thesis. The sports hall is located on the very edge of the unused area. It is located as close as possible to the existing primary school in Medlánky, for which it is to be built. The concept of the hall is adapted to the fact that there will be young children, around six years of age, so the space is clear and easy to navigate. There is a main corridor on both floors from which it is possible to reach almost all functional units. The hall is a multifunctional building. Its main space is of course the playing field itself, which is large enough to host handball, basketball, volleyball and many other sports. From the playing field, it is possible to access the changing rooms and facilities. On the upper floor there is a café and a multifunctional hall. Both of these areas are visually connected to the playing field in case the usage in the respective areas is connected. The main entrance to the tribune, which is located along the entire playing field, is also located at the level of the hall and café. The tribune has four rows and can accommodate a total of 300 spectators. The hall should become a multifunctional space that will serve not only the primary school but also local sports clubs and associations.
Living in the suburbs
Nováčková, Karla ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor) ; Pěnčík, Jan (advisor)
The subject of my bachelor's thesis is to design a residential building on the outskirts of Brno. The building site is located on the outskirts of Líšeň, in a lucrative area near Mariánské valley. During the process it was necessary to consider the specific northern slope of the building site and thus make maximum use of a limited amount of natural light. I designed a house with seven housing units, common areas and commercial space. The apartment complex consists of two buildings. The main one has an L-shaped floor plan and there are all housing units, including garages, cellars and technical facilities. The second building is also L-shaped, but this time frontal viewed, there is a commercial space with a glass wall to the main street, space for facilities and on the roof there is a spacious walking terrace for social life and a small common room. The two objects together create a semi-public space. This courtyard is optically separated from the busy streets by the buildings themselves. There is greenery and the space is ideal for young families with small children. Another widely used space will be the garden, a strip of greenery left in the southern part of the plot. The residential building itself is very indented in terms of material. Four terraces and three atriums are taken from the whole mass of the letter L, which creates a private outdoor space for the residents. Terraces and atriums are only in the maisonettes, so that even bedsits located on the ground floor have a private outdoor seating area. There are also ground-floor terraces, which are accessible from each living room. The construction is actually a wall system made of Porotherm bricks. Ferroconcrete columns are used in the underground parking spaces. Horizontal load-bearing structures are ferroconcrete monolithic ceilings. The material solution is clean and simple. The façade is light grey with a concrete screed on the plinth and anthracite-colored doors and window frames.

See also: similar author names
6 NOVÁČKOVÁ, Klára
2 Nováčková, Karolína
11 Nováčková, Kateřina
6 Nováčková, Klára
4 Nováčková, Kristýna
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.