Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Enantioselektivní syntéza bispirosloučenin
Nigríni, Martin
Tato diplomová práce se zabývá přípravou enantiomerně a diastereomerně čistých bispirosloučenin za využití sekvenční Mannich/hydroaminační reakce. První část této diplomové práce se zabývá optimalizací reakčních podmínek a studium rozsahu organokatalytické Mannichovy reakce derivátů pyrazolonu na ketimin odvozený od isatinu. Připravené adiční enantiomerně obohacené produkty byly použity do hydroaminační cyklizace. Druhá část práce je věnována nalezení vhodných reakčních podmínek pro provedení Mannichovy reakce a hydroaminace jako sekvenční reakce vedoucí k bispirocyklickým sloučeninám. Následně byla provedena studie rozsahu nalezené sekvenční reakce a vybrané následné transformace získaných bispirocyklických produktů. Klíčová slova Asymetrická syntéza, organokatalýza, Mannichova reakce, hydroaminace, sekvenční reakce, bispirocyklické sloučeniny.
Enantioselektivní syntéza bispirosloučenin
Nigríni, Martin ; Veselý, Jan (vedoucí práce) ; Rýček, Lukáš (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá přípravou enantiomerně a diastereomerně čistých bispirosloučenin za využití sekvenční Mannich/hydroaminační reakce. První část této diplomové práce se zabývá optimalizací reakčních podmínek a studium rozsahu organokatalytické Mannichovy reakce derivátů pyrazolonu na ketimin odvozený od isatinu. Připravené adiční enantiomerně obohacené produkty byly použity do hydroaminační cyklizace. Druhá část práce je věnována nalezení vhodných reakčních podmínek pro provedení Mannichovy reakce a hydroaminace jako sekvenční reakce vedoucí k bispirocyklickým sloučeninám. Následně byla provedena studie rozsahu nalezené sekvenční reakce a vybrané následné transformace získaných bispirocyklických produktů. Klíčová slova Asymetrická syntéza, organokatalýza, Mannichova reakce, hydroaminace, sekvenční reakce, bispirocyklické sloučeniny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.