Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Maso ve výživě člověka
Mejzlíková, Vendula
MEJZLÍKOVÁ, 2014: Maso ve výživě člověka. Bakalářská práce, Brno Ve své práci jsem se zabývala vlivem konzumace masa na zdraví a výživu člověka. Porovnala jsem dobré i špatné vlivy související s konzumací masných produktů. Zaměřila jsem se na výživné složky obsažené v mase a na deficit těchto složek v lidské stravě. Maso je výživnou potravinou obsahující nutričně významné bílkoviny, vitamíny a minerální látky, které můžou ve stravě vegetariánů chybět. Poukázala jsem na zdravotní problémy vyskytující se u vegetariánů a zabývala jsem se nemocemi, které se objevují u lidí v důsledku konzumace masa. Rozdělila jsem maso na červené a bílé a popsala jsem, jaké jsou mezi nimi základní rozdíly důležité z hlediska lidské výživy. Popsala jsem, jaké dopady může mít chov hospodářských zvířat na životní prostředí, a zmínila jsem se o spotřebě masa v České republice za posledních několik let.

Viz též: podobná jména autorů
2 Mejzlíková, Veronika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.