Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Antimikrobiální rezistence a její šíření v potravinovém řetězci
Maršová, Nikol
Bakalářská práce pojednává o rezistenci mikroorganismů vůči antimikrobiálním látkám a jejím následném šíření vpotravinovém řetězci. Zaměřuje se převážně na rezistenci mikroorganismů k antibiotikům, a to ve vztahu k typům antibiotik dle chemické struktury a jejich mechanismu účinku. Popisuje základní principy látek užívaných proti virům, kvasinkám, plísním a parazitům. Charakterizuje podstatu vzniku a mechanismy rezistence. Dále se zabývá metodami využívanými ke stanovení rezistence mikroorganismů k antimikrobiálním látkám. Popisuje kdy se historicky začala rezistence mikroorganismů objevovat a její výskyt v jednotlivých sekcích potravinového řetězce. V e vztahu k šíření antimikrobiální rezistence v potravinovém řetězci, popisuje nejzávažnější původce zoonóz v současnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.