Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Srvátka vo výžive športovcov
Mašlanka, Igor
Syrovátka má poměrně velké využití v potravinářském průmyslu. Tato bakalářská práce se zabývá její složením, způsobem zpracování a v neposlední řadě se zaměřuje na výrobu syrovátkových nápojů, které se v široké škále využívají ve výživě sportovců, ale i běžných sportujících lidí. Syrovátková bílkovina, patří mezi nejkvalitnější zdroje bílkovin, protože má vysoký obsah esenciálních aminokyselin a aminokyselin s rozvětveným řetězcem. Vyniká také svou stravitelností a vstřebatelností. Nejčastěji využívanou metodou pro zpracování syrovátky a výrobu syrovátkového koncentrátu je mikrofiltrace a iontoměničová chromatografie. Syrovátkové koncentráty mají největší využití v kulturistice a silových sportech.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.