Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
VINAŘSTVÍ PROKEŠ NĚMČICE
Mařák, Dominik ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Čuprová, Danuše (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z dříve zpracovávané architektonické studie předmětu AG32 – Ateliér architektonické tvorby v zimním semestru druhého ročníku bakalářského studia, která byla dále vypracována do navazujících stupňů projektové dokumentace. Tématem bakalářské práce je novostavba vinařského objektu pro Vinařství Prokeš v obci Velké Němčice. Zadáním bylo navrhnout prostory pro výrobu, zpracování a skladování vína, spojené s bydlením vinaře, ubytováním pro hosty, prodejnou a degustací vína. Hlavním cílem projektu bylo navrhnout takové řešení, které by splňovalo funkční a provozní požadavky majitele. Na parcele byl koncipován jeden objekt, který obsahuje všechny potřebné provozy vzájemně propojené a dělí se na část výrobní, veřejnou a soukromou. Návrh stavby se snaží nenarušovat sousední zástavbu, ale zároveň ukazuje moderní pojetí venkovské architektury. Hmotově stavba navazuje na okolní prostředí, a tak je řešena jako na sebe navzájem kolmé kvádry, které se od sebe odlišují svým provozem a jsou ukončené průčelími převyšující nad hřeben střechy. Výrobní část pro zpracování a další procesy jakými jsou skladování a expedice vína se nachází v suterénu, která je přístupná z manipulačního dvora. Severozápadní křídlo objektu je tvořeno v 1NP a 2NP rodinným bydlením vinaře a je dispozičně navrženo pro čtyř člennou rodinu. Prodejna vína, degustační místnost a zázemí přilehlé k těmto provozům se nachází v druhé části 1NP. V druhé části 2NP se rozprostírají 3 ubytovací jednotky a 1 bezbariérový pokoj pro krátkodobé pobyty, zároveň se zde nacházejí úklidová místnost a sklad prádla.
Obnova kláštera ve Šternberku
Mařák, Dominik ; Kocourek, Tomáš (oponent) ; Guzdek, Adam (vedoucí práce)
Předmětem této diplomové práce je vypracování architektonické studie s návrhem celkové revitalizace a nového funkčního využití areálu bývalého augustiniánského kláštera ve Šternberku. Součástí řešení je i úprava venkovních prostorů klášterního areálu. Stavební program vychází ze získaných požadavků a podnětů od současných vlastníků a správců kláštera, jež mají zájem z kláštera vytvořit centrum kultury a vzdělání s návazností na možnosti ubytování a stravování, součástí i zřízení minipivovaru. V mém řešení obnovy objektu kláštera zohledňuji požadavky vlastníků a zároveň rozšiřuji o možnosti, které toto místo nabízí. Náplň a využití tohoto místa uvažuji jako centrum kultury a vzdělání, jež v minulosti i k tomuto účelu objekt sloužil. Proto otevřenost tohoto místa je žádoucí pro volný pohyb lidí, kde si mohou odpočinout a užít si volný čas. Objekt kláštera je koncipován jako víceúčelový objekt s prostory pro pořádání kulturně společenských akcí, s galerií, hostelem, volnočasovým centrem, restaurací, kavárnou, minipivovarem a pivnicí. V současnosti plochy kolem budovy kláštera nedovolují volný přístup a průchod široké veřejnosti. Vybudováním nových vstupů do areálu kláštera ze severní, východní a západní strany celé řešené území zprůchodňuji a vytvářím návaznost mezi historickým centrem a východní částí města.
VINAŘSTVÍ PROKEŠ NĚMČICE
Mařák, Dominik ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Čuprová, Danuše (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z dříve zpracovávané architektonické studie předmětu AG32 – Ateliér architektonické tvorby v zimním semestru druhého ročníku bakalářského studia, která byla dále vypracována do navazujících stupňů projektové dokumentace. Tématem bakalářské práce je novostavba vinařského objektu pro Vinařství Prokeš v obci Velké Němčice. Zadáním bylo navrhnout prostory pro výrobu, zpracování a skladování vína, spojené s bydlením vinaře, ubytováním pro hosty, prodejnou a degustací vína. Hlavním cílem projektu bylo navrhnout takové řešení, které by splňovalo funkční a provozní požadavky majitele. Na parcele byl koncipován jeden objekt, který obsahuje všechny potřebné provozy vzájemně propojené a dělí se na část výrobní, veřejnou a soukromou. Návrh stavby se snaží nenarušovat sousední zástavbu, ale zároveň ukazuje moderní pojetí venkovské architektury. Hmotově stavba navazuje na okolní prostředí, a tak je řešena jako na sebe navzájem kolmé kvádry, které se od sebe odlišují svým provozem a jsou ukončené průčelími převyšující nad hřeben střechy. Výrobní část pro zpracování a další procesy jakými jsou skladování a expedice vína se nachází v suterénu, která je přístupná z manipulačního dvora. Severozápadní křídlo objektu je tvořeno v 1NP a 2NP rodinným bydlením vinaře a je dispozičně navrženo pro čtyř člennou rodinu. Prodejna vína, degustační místnost a zázemí přilehlé k těmto provozům se nachází v druhé části 1NP. V druhé části 2NP se rozprostírají 3 ubytovací jednotky a 1 bezbariérový pokoj pro krátkodobé pobyty, zároveň se zde nacházejí úklidová místnost a sklad prádla.

Viz též: podobná jména autorů
2 Marák, Daniel
4 Mařák, David
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.