Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv různých metod odkalení na vlastnosti moštu a vína
Licek, Josef
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou odkalení a jeho vlivu na vlastnosti moštu a vína. Literární část popisuje vliv odkalení na složení vína, jeho koloidní stabilitu a na průběh alkoholové fermentace. Dále jsou popisovány jednotlivé metody odkalení a jejich výhody či nevýhody. Experimentální část se věnuje popisu pokusu a vyhodnocení získaných výsledků. V pokusu byl mošt odkalen třemi různými metodami: flotací, sedimentací a sedimentací s přídavkem bentonitu. Odkalený mošt a získané víno bylo analyzováno, zároveň bylo provedeno jeho senzorické hodnocení. Na základě získaných výsledků lze konstatovat, že odkalení moštu má zásadní vliv na čistotu a strukturu vína.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.