Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ftaláty v potištěných a nepotištěných obalech masných výrobků
Lavingrová, Veronika
Diplomová práce pojednává o problematice esterů kyseliny ftalové v potištěných a nepotištěných obalech masných výrobků. Celkem bylo analyzováno 30 vzorků plastových obalových materiálů pro masné výrobky. Velikost odebíraných vzorků byla vždy 1 dm2. Koncentrace dibutyl ftalátu (DBP) v potištěných vzorcích se pohybovaly v rozmezí od nedetekovatelných hodnot (< 0,1) do 72,6 ug.dm-2 povrchu vzorku. V případě obalů bez potisku byly zjištěny koncentrace od nedetekovatelných hodnot (< 0,1) do 67,7 ug.dm-2 povrchu vzorku. U di-2-ethylhexyl ftalátu (DEHP) byly naměřeny koncentrace od nedetekovatelných hodnot (< 0,1) do 98,7 ug.dm-2 povrchu vzorku, zatímco u obalových materiálů bez potisku se naměřené hodnoty pohybovaly od nedetekovatelných hodnot (< 0,1) do 60,3 ug.dm-2 povrchu vzorku.
Technologie výroby sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou
Lavingrová, Veronika
Bakalářská práce pojednává o problematice technologie výroby sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. Seznamuje čitatele s historií jejich vzniku a s jednotlivými technologickými kroky, které zajišťují jakostní výrobu polotvrdých sýrů. Pozornost je věnována také základním charakteristikám surovin, potřebných pro výrobu sýrů, jako jsou mléko, čisté mlékařské kultury a syřidla. Rovněž jsou popsány jednotlivé složky mléka -- bílkoviny, mléčný cukr, mléčný tuk, minerální látky, stopové prvky, vitamíny, enzymy, somatické buňky a přirozená mikroflóra. V práci je zmíněn také sortiment holandských sýrů a vady, které v těchto sýrech mohou, vlivem nedodržení správného technologického postupu výroby, vznikat.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.