Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Technologické možnosti fermentácie rastlinných produktov
Laudová, Zuzana
Bakalářská práce je zaměřena na technologické možnosti fermentace rostlinných produktů. Jedná se o literární rešerši, která zahrnuje popis procesu fermentace, druhy fermentace, charakteristiku fermentovaných potravin a proces výroby tradičních fermentovaných pokrmů vznikajících spontánní a řízenou fermentací. V jednotlivých kapitolách je popsána výroba sauerkraut a kimchi jako produktů mléčného kvašení. Ze zástupců řízené fermentace práce obsahuje popis natto a miso. Druhá část je zaměřena na zhodnocení kladů a záporů ve spojitosti s produkcí a konzumací kvašených potravin. V krátkosti jsou popsány potenciální využití fermentace a možnosti minimalizace negativních dopadů na zdraví a problémů vyskytujících se během produkce spontánně kvašených potravin.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.